31.3.2017 11:20

To video καίει τον μετανάστη και τσουρουφλίζει το νησί

ΝΕΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΛ

Στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας βρίσκεται, για μία ακόμη φορά, το νησί μας με τις σκηνές του αυτοπυρπολισμού νεαρού Σύρου μετανάστη να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Η είδηση μέσω Facebook και Twitter διαδόθηκε σε κλάσματα δευτορολέπτου όχι μόνο από τα πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που έσπευσαν να αναφέρουν το περιστατικό μέσα από το κολαστήριο της ΒΙ.ΑΛ..

Οι προσπάθειες Δήμου και Περιφέρειας να αποσυνδέσουν τη Χίο από το μεταναστευτικό πρόβλημα συνεχίζουν να πέφτουν στο κενό, αφού η χρήση κινητών τηλεφώνων από την πλευρά μεταναστών και προσφύγων αποτελεί σύμμαχο στην αστραπιαία μετάδοση των όσων συμβαίνουν στο κατά τα άλλα κλειστό Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.

Αν σε αυτά συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι οι έλεγχοι από πλευράς Αστυνομίας είναι ανύπαρκτοι, αφού όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, τότε η ανησυχία ότι το μεταναστευτικό θα συνοδεύει το όνομα της Χίου για πολλά χρόνια ακόμα μετατρέπεται αυτόματα σε βεβαιότητα.

Με την κυβέρνηση να συνεχίζει μετά από 1,5 χρόνο λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ. να αθετεί τις υποσχέσεις της και την Αυτοδιοίκηση να αναζητά τώρα λύσεις που θα οδηγήσουν στην αποσυμφόρηση του νησιού από τους μετανάστες, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η ανάκαμψη κάθε άλλο παρά γρήγορα θα έρθει.

Δήμος, Περιφέρεια, επιτροπές και φορείς επιβάλλεται στις στάχτες μίας ακόμη χαμένης τουριστικής σεζόν να αναζητήσουν και να εφαρμόσουν άμεσα λύσεις πριν δούμε τη Χίο να βαλτώνει στον βούρκο της στασιμότητας την ίδια στιγμή που τα υπόλοιπα νησιά θα εκμεταλλεύονται την τουριστική στροφή της Ευρώπης στην Ελλάδα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ