16.9.2015 18:38

Τζακ ποτ για τη ΔΕΥΑΝΧ

400.000 ΕΥΡΩ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΔΙΑΘΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Τον πρώτο αριθμό του λαχείου φαίνεται να «έπιασε» η ΔΕΥΑΝΧ και ο Δ Τζιώτης,  ανακαλύπτοντας, σε μια εποχή που «σπανίζει» η χρηματοδότηση, 400.000 τα οποία είχαν εξασφαλιστεί από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, ήταν εγγραμμένα σε κωδικούς αλλά ουδέποτε αξιοποιήθηκαν.

Το ποσό αυτό, εφόσον όντως υπάρχει πέραν από τα έγγραφα και στο ταμείο του υπουργείου, θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία και ανόρυξη γεωτρήσεων στη Νότια Χίο,  που στόχο θα έχουν την «ελάφρυνση» του έργου εκείνων που υπάρχουν ήδη ή ακόμη και στην αντικατάσταση τους.

«Επί τόπου»

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ ήδη βρέθηκε χθες στα Νοτιόχωρα εξετάζοντας περιοχές τις οποίες έχει ήδη καταγράψει μια μελέτη που έχει εκπονηθεί κατά το παρελθόν. «Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι η επικαιροποίηση της μελέτης και αμέσως μετά, θα υποβάλουμε την πρόταση και θα ζητήσουμε τα χρήματα που μας αναλογούν. Οι γεωτρήσεις θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση και της ποιότητας αλλά και της ποσότητας του νερού που θα δίνεται» δήλωσε ο κ. Τζιώτης στον «π».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ