17.6.2013 22:36

Τσίπρας σε Σαμαρά: Τελειώσατε

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας, που χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους εναντίον της κυβέρνησης για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ έστειλε και μήνυμα στην Γερμανίδα καγκελάριο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελείωσε ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα ληφθούν κατά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Και βρίσκω την ευκαιρία να απευθυνθώ από αυτό το βήμα στον πρωθυπουργό. Και να τον ενημερώσω γι' αυτό που δεν εννοεί να καταλάβει: κ. Σαμαρά, τελειώσατε. Να το επαναλάβω άλλη μια φορά για να το εμπεδώσετε:Τε-λει-ώ-σα-τε!» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα βρείτε απόψε, καληνύχτα σας. Μόνο αφήστε παρακαλώ στη θέση τους τα ασημικά που απέμειναν, γιατί δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό».

 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ άφησε τον Αντώνη Σαμαρά μόνο με μοναδικό σύμμαχο τη Χρυσή Αυγή. «Απ’ ό,τι φαίνεται δεν σας ενοχλεί πλέον το σκοτάδι κ. Σαμαρά. Επιλέξατε να το σφιχταγκαλιάσετε. Αφήνετε τους κολλητούς σας να δηλώνουν πως ενδεχομένως να κυβερνήσετε και με τους νεοναζί. Διαλέγετε επικίνδυνο δρόμο για το λαό και την πατρίδα. Θα μείνετε, όμως, σε αυτό το περιθώριο» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα για τον πρωθυπουργό τόνισε ότι έπεσε στην παγίδα του ψεύτικου success story του. «Είδε τον εαυτό του, στον ακροδεξιό του καθρέφτη, ως μεγάλο Ναπολέοντα των μνημονίων. Και δεν είδε, ούτε πρόβλεψε, το Βατερλό που του προετοίμαζαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η μεγάλη πλειοψηφία το λαού μας» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει το σκοτάδι. «Το έζησε το σκοτάδι, τον έζησε το γύψο και δεν θα σας αφήσει να παίξετε με τη Δημοκρατία. Με τη Δημοκρατία δε παίζουν σε αυτό το τόπο!» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, που εκτίμησε ότι η ΕΡΤ θα αποδειχθεί το «κύκνειο άσμα της κυβέρνησης». «Το κίνημα της ΕΡΤ είναι η αρχή του τέλους της τρικομματικής κυβέρνησης του μνημονίου. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια, να παρακολουθεί το βιασμό της δημοκρατίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στην Γερμανίδα καγκελάριο: «Να ενημερώσουμε και την κ. Μέρκελ, που ανησυχεί. Κυρία Μέρκελ, δυστυχώς, ο εκλεκτός σας τελείωσε. Δεν είναι σε θέση πια ούτε να κυβερνήσει, ούτε να φοβίσει, ούτε να μεταρρυθμίσει, ούτε καν να ρυθμίσει την κυκλοφορία στη Μεσογείων - έξω από την ΕΡΤ».

«Γι’ αυτό σταματήστε τους εκβιασμούς, σταματήστε τη τρομοκρατία, σταματήστε τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας. Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία σας. Και τα χαμόγελα της ελπίδας, της αντίστασης και της αξιοπρέπειας, δεν θα σβήσουν από τα χείλη του λαού μας» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο περσινό εκλογικό αποτέλεσμα και είπε ότι χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο και υποσχέθηκε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί.

«Οι μέρες που θα ακολουθήσουν δεν θα είναι εύκολες μέρες. Οι σειρήνες του αποπροσανατολισμού θα οργιάσουν στους δέκτες της ιδιωτικής τηλεόρασης. Οι εκβιασμοί και οι απειλές αυτή τη φορά θα είναι δυο φορές πιο ξεδιάντροποι απ’ ότι πέρυσι. Όμως θα τα καταφέρουμε» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
ΠΗΓΗ: REAL NEWS
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ