22.5.2015 10:14

Το τσέρκι κύλησε στις καρδιές τους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Μ. ΤΣΑΚΟΥ

«Το τσέρκι στην κατηφόρα», άρχισε να κυλά χθες στο βιβλιοπωλείο «Πέτρα ψαλίδι χαρτί», στην Καλλιμασιά παρασύροντας στο διάβα του όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση- παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου της Μέλης Τσακού.

Ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από εικόνες, ανθρώπινες σχέσεις και κομμάτια της οικογενειακής ζωής, έτσι όπως αυτά ζωντάνεψαν από την αφήγηση του μικρού αδερφού της συγγραφέα, ξεκίνησε σελίδα σελίδα και θα ολοκληρωθεί για όλους με την ανάγνωση του βιβλίου.

Ο εκδότης του «π» Νίκος Κατσαράκης ανέλαβε να ηγηθεί αυτού του ταξιδιού κι επέλεξε «στάσεις» χαρακτηριστικές της εποχής στην οποία αναφέρεται το βιβλίο. Η  Χρ. Μπόλια και η Κ. Συράκη διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο της Μέλης Τσακού και όλα μαζί δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα νοσταλγική προσωπική και συγκινητική.

Η συγγραφέας αναφέρθηκε στο έναυσμα που την οδήγησε στη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου που αποτελεί μια σημαντική καταγραφή των συνηθειών, των τόπων και των προσώπων που σημάδεψαν το νησί μας κατά τις προηγούμενες δεκαετίες.

Παράλληλα μίλησε και για τη συνειδητή επιλογή της να παρουσιάσει για πρώτη φορά το βιβλίο της στην περιφέρεια.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ