15.5.2014 19:45

Τρομάζει η αποχώρηση των 27 του ΠΑΣΟΚ

Ως το μεγαλύτερο κίνδυνο για την πορεία της κυβέρνησης και κατ' επέκταση της οικονομίας αντιμετωπίζει το πρακτορείο Bloomberg μια πιθανή κατάρρευση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες ευρωεκλογές επικαλούμενο τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στις οποίες το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 5,5%.

Η κυβέρνηση στηρίζεται αυτή τη στιγμή από 152 βουλευτές και το ενδεχόμενο της απόσυρσης των 27 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές από το να βοηθήσουν στην ανάκαμψη, δηλώνει η αρθογράφος του Bloomberg Μέγκαν Γκριν.

«Αν διεξαχθούν έκτακτες εκλογές και οι επενδυτές τρομοκρατηθούν από την προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, αυτό θα μπορούσε να πλήξει πραγματικήα την ελληνική οικονομία γιατί είναι τόσο ευαίσθητη» περιέγραψε την άποψή της η κυρία Γκριν.

Κατά το Bloomberg μια κακή επίδοση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενθαρρύνει βουλευτές και μέλη του κόμματός του να πιέσουν για την απομάκρυνσή του προσθέτοντας πως «χωρίς το Βενιζέλο, ο Σαμαράς θα δυσκολευτεί να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ στον κυβερνητικό συνασπισμό».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ