26.7.2013 14:26

Τρικλοποδιά Δήμου στον Αγροτουρισμό

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

Νέες διαστάσεις στην ιδιότυπη κόντρα μεταξύ Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Χίου δίνουν οι συνεχόμενες καταγγελίες στελεχών της Περιφέρειας σχετικά με την απροθυμία του Δήμου να συνεργαστεί για την επιτυχή διοργάνωση της 9ης Γιορτής Αγροτουρισμού.

Όπως καταγγέλλουν στελέχη της Περιφέρειας παρά το γεγονός ότι η 9η γιορτή αποτελεί συνδιοργάνωση μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης του νησιού από την πλευρά του Δήμου δεν έχουν τηρηθεί ούτε τα ελάχιστα με αποτέλεσμα 5 ημέρες πριν τα εγκαίνια σημαντικά ζητήματα να μην έχουν ακόμα διευθετηθεί.

«Δίνουμε έναν πραγματικό αγώνα εδώ και καιρό προκειμένου αυτός ο θεσμός για 9η συνεχή χρονιά να μείνει ζωντανός. Ωστόσο αυτό που πρέπει να βγει προς τα έξω είναι ότι ο Δήμος δεν τηρεί τίποτα από όσα δεσμεύτηκε.

Αρνείται να μας δώσει την εξέδρα που μας έδινε τα τελευταία 8 χρόνια για τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις στον κήπο, δεν αναλαμβάνει τη φύλαξη όπως είχε δεσμευτεί με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί κλοπές καλωδίων και το αποκορύφωμα την ημέρα και την ώρα έναρξης των εγκαινίων βάζει ελληνοτουρκική μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Ομήρειο ενώ είχαμε λάβει τη διαβεβαίωση εδώ και δύο μήνες ότι όλες οι εκδηλώσεις της 30ης Ιουλίου θα αναβάλλονταν. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι βάζουν 1200 ευρώ συνολικά και μιλάνε για συνδιοργάνωση. », είπε χαρακτηριστικά το ίδιο στέλεχος στον «π».

Το μπαλάκι πάντως μετά τις συγκεκριμένες καταγγελίες πέφτει στον Δήμο Χίου που καλείται αφενός να απαντήσει, αφετέρου να αποδείξει ότι η συνδιοργάνωση είναι στην πράξη και όχι στα λόγια.

Η απάντηση του Δήμου

«Σε συνέχεια δημοσιεύματος στην εφημερίδα σας, αναφορικά με τη συμμετοχή του Δήμου Χίου στη διοργάνωση της φετινής γιορτής του Αγροτουρισμού, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής στην εν λόγω διοργάνωση τηρούνται με απόλυτη ακρίβεια.

 Ως εκ τούτου τα σχόλια του δημοσιεύματος είναι, αν μη τι άλλο, ανακριβή και ανυπόστατα και ορθό θα ήταν τα στελέχη, που προβαίνουν σε δηλώσεις, να έχουν την ευθύνη των λεγομένων τους, να μην καλύπτονται πίσω από την ανωνυμία και να εφαρμόζουν το αρχαίο ρηθέν «κρείττον το σιγάν»! Άλλωστε ο μόνος αρμόδιος σε αυτή την περίπτωση είναι ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ