23.10.2014 14:51

Τρία ναι κι ένα όχι

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΡΝΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗ ΕΝΩ ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ομόκεντρα κύματα απλώθηκαν στα λιμνάζοντα νερά της τοπικής πολιτικής σκηνής, ύστερα από την πρόταση πρόκληση που πέταξε σε αυτά η Μ. Σταυρινούδη για την πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης και λήψης πρωτοβουλιών για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Ο κάθε αποδέκτης έχει και διαφορετική αντίδραση, εκτιμά και σκέφτεται τη συμμετοχή του και την υλοποίηση της πρότασης με διαφορετικό τρόπο κι όλα τελούν εν αναμονή της άρνησης ή της αποδοχής της πρόσκλησης.

Τα ναι

Ανοικτός σε κάθε πρόταση συνεργασίας δηλώνει ευθείς αμέσως ο Κ. Τριαντάφυλλος. Ο βουλευτής Χίου θεωρεί ότι η συνάντηση που προτάθηκε από την κ. Σταυρινούδη να πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου, θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο με εκείνες που πραγματοποιήθηκαν κατά το παρελθόν (π.χ. συνθήκη Σέγκεν) και δηλώνει «Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία για το καλό της Χίου. Αυτή ήταν και είναι η λογική μας ούτως ή άλλως και στο ίδιο πνεύμα είχε πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν η σύσκεψη για τη δημιουργία πύλης Σέγκεν στα Μεστά».

Στην ίδια λογική και η τοποθέτηση του δημάρχου Χίου. Ο Μ. Βουρνούς δήλωσε στον «π»: «Προφανώς κι ανταποκρινόμαστε σε μια τέτοια πρόσκληση. Προφανώς και είμαστε και θα είμαστε σε συνεργασία με όλους και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα συνεργασίας που υπάρχει με στόχο το κοινό όφελος».

Αποδέχεται την πρόσκληση και ο Στ. Κάρμαντζης. Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι «οποιαδήποτε πρωτοβουλία γίνεται για το καλό του τόπου μας θα μας βρίσκει κοντά».

Το όχι

Απορρίπτει μια τέτοιου είδους πρόταση με το σκεπτικό ότι τα προβλήματα δεν έχουν τοπική ταυτότητα, αλλά είναι αποκύημα της κυβερνητικής πολιτικής η Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Μιχαλοπούλου. «Ούτε συμμετέχουμε, ούτε αξιολογούμε τέτοιου είδους προτάσεις. Τα προβλήματα δεν είναι τοπικά είναι πολιτικά. Η κ. Σταυρινούδη και η κυβέρνηση με τις πολιτικές που εφαρμόζει είναι η αιτία που έχει βυθιστεί όλη η χώρα στην κρίση κι αυτές οι πολιτικές έχουν προξενήσει τα προβλήματα που η βουλευτής της κυβέρνησης μας καλεί να επιλύσουμε από κοινού. Εμείς προσπαθούμε, συμμετέχουμε στους φορείς, στις οργανώσεις σε όλες τις κοινωνικές δομές για την επίλυση βτων τοπικών προβλημάτων. Μια σύσκεψη όπως την περιγράφει η κ. Σταυρινούδη δε νομίζουμε ότι θα έχει κάποιο αποτέλεσμα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ