7.6.2013 9:34

Τρεις φορείς για μία έκθεση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΘΕΡΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα «Εργατική Πρωτομαγιά» οργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου από την Τρίτη 11 ως το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 και φιλοξενούν η Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη και η Φωτογραφική Λέσχη Χίου στην οδό Αμάντου 26 στη Χίο. Θα παρουσιαστούν 68 έργα μαθητών των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Χίου και το ομαδικό έργο των παιδιών του νηπιαγωγείου Συκιάδας, που συμμετείχαν στο σχετικό διαγωνισμό που διοργάνωσαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου για πρώτη φορά στο νησί μας τον προηγούμενο μήνα.

Δέκα από αυτά έργα βραβεύτηκαν μετά από αξιολόγηση ειδικής τριμελούς επιτροπής την Τετάρτη 1 Μαΐου 2013, και δημιούργησαν οι μαθητές:
Μαριλένα Αντωνιάδη από 6ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, Δέσποινα Μπακλή, Δημοτικό Σχολείο Θυμιανών, Μαρία Δασκαλάκη, 1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, Μαρκέλλα Τομάζου, 1ο Γυμνάσιο Χίου, Δημήτρης Μελαχροινούδης, Μουσικό Γυμνάσιο Χίου, Στέλιος Λίνας, 1ο Γυμνάσιο Χίου, Κώστας Μάμαλης, Μουσικό Γυμνάσιο Χίου, Κυριακή Πάτρου, Τ.Ε.Λ.Βροντάδου, Ευαγγελία Τσαμπλάκου, 1ο ΕΠΑΛ Χίου, Αργυρώ Τουμάζου, 1ο ΕΠΑΛ Χίου.

Η έκθεση διοργανώνεται με την ολοκλήρωση του σχολικού έτους, προς τιμήν όλων των νεαρών μας καλλιτεχνών, με την ελπίδα να αποτελέσει ένα έναυσμα για περαιτέρω σκέψη και συζήτηση για το πώς οι ίδιοι, παιδιά και έφηβοι, αντιλαμβάνονται την έννοια της εργατικής πρωτομαγιάς σήμερα, καθώς και για ενθάρρυνση και υποστήριξη των δημιουργικών αναζητήσεων τους.

Στα πλαίσια της έκθεσης, την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 6.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί  εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά 6 ως 12 χρόνων, με την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Αυγούστα Λυκουρίνα.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 7.00μ.μ. στον πρώτο όροφο της οδού Αμάντου 26.

Η είσοδος στην έκθεση και στο εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας:
Tρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00π.μ.- 01.00μ.μ. & 06.00-08.00μ.μ.
Σάββατο 10.00π.μ. – 01.00μ.μ.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ