11.9.2012 18:26

Τραγουδάνε δωρεάν για το δάσος

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΛΙΘΙΟΥ Σ. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, Λ. ΚΑΛΗΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΥΠΑΛΩΝ

Συναυλία με την αφιλοκερδή συμμετοχή των τραγουδιστριών Λιζέτα Καλημέρη και Σοφία Παπάζογλου, όπως και των μουσικών Μάρκελλος Πούπαλος, Σταμάτης Πούπαλος, Μανώλης Στάθης και Γιάννης Ρήγος, διοργανώνει οεξωραϊστικός και πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων του Λιθίου «Ο Αληθής Λιμήν», σε συνεργασία με το Ξενοδοχείο «Αλμυρίκι» που φέρει τίτλο «Τραγουδάμε για να ζωντανέψει το δάσος».                                                                                         
Η συναυλία πραγματοποιείται για να συγκεντρωθούν χρήματα για τον καθαρισμό και την αναδάσωση των δασικών εκτάσεων της περιοχής, που όπως είναι γνωστό, το δάσος  καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από την πυρκαγιά της 18ης Αυγούστου, στην παραλία Λιθίου, στο λιμάνι, με τιμή εισόδου 10 ευρώ.                                                                                    
 
Το σκεπτικό της εκδήλωσης                                                                                 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στις 19.00, με το σκεπτικό ότι η δράση, η ενημέρωση και η συλλογικότητα μπορούν να αποτελέσουν δημιουργική αντίσταση σε κάθε εσκεμμένη - ή μη – καταστροφή.                                                                                       
Σε αυτά τα πλαίσια τα μέλη του συλλόγου και οι ιδιοκτήτες του Ξενοδοχείου , με την υποστήριξη της Αίθουσας  Τεχνών «Καλλιόπη», διοργανώνουν τη  συναυλία που στόχο της έχει, μακροπρόθεσμα, την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και άμεσα την αφύπνιση για το μέγεθος της καταστροφής και τη σημασία της μέριμνας, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να απολαύσουν μα και να γνωρίζουν πώς να προστατέψουν τη μοναδική αυτή φυσική κληρονομιά.                                                                                                                    
Η υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, με τη φυσική παρουσία ενός εκάστου, ή με τη συμβολική ενίσχυση του σκοπού, είναι πολύ σημαντική και ουσιαστική, τόσο πρακτικά όσο και ηθικά, καθώς  πέρα από τη θλιβερή εικόνα και το καταστροφικό αποτέλεσμα που αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία του , το Λιθί, προφανώς είναι έρμαιο των επερχόμενων καιρικών φαινομένων.
 
Εισιτήρια                                                                                                                         
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια στα καταστήματα, Hondos Center, καφέ «Ρόδι» στην Απλωταριά, Βιττάκη στην οδό Αργέντη και στο Ξενοδοχείο «Αλμυρίκι» στην παραλία Λιθίου. Οι διοργανωτές τέλος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά τους.                                                              Πληροφορίες παρέχονται από τους Νίκο Σφακιανούδης, τηλέφωνο  6946155958 και Καλλιόπη Λιαδή 6982382667.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ