15.6.2015 17:48

Τους .... φούντωσε το πράσινο πτυχίο

ΚΑΥΓΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΚΑΙ ΓΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΧΟΡΤΑΡΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΟΥ

Ένας διαγωνισμός για το ξεχορτάριασμα του οδικού δικτύου στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει καβγάς στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με την πλευρά του συνδυασμού του πρώην δημάρχου Πολ. Λαμπρινούδη να κατηγορεί την δημοτική αρχή ότι αποδέχεται μη συμφέρουσες προσφορές κάνοντας τα στραβά μάτια.

Ο διαγωνισμός γίνεται στα πλαίσια της πυροπροστασίας και με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ αποσκοπεί στον καθαρισμό του οδικού δικτύου από τα χόρτα προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες πρόκλησης πυρκαγιάς. Για την εργολαβία ενδιαφέρθηκαν δυο ιδιώτες, ο ένας όμως μόνο διέθετε το απαραίτητο, σύμφωνα με την υπηρεσία, πράσινο πτυχίο, που επιτρέπει την ανάληψη τέτοιων εργασιών. Ο γεωπόνος κατέθεσε έκπτωση επί του έργου της τάξης του 6% γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των Πολ. Λαμπρινούδη και Στ. Καμπούρη που έκαναν λόγο για μη συμφέρουσα προσφορά. «Υπάρχει ευθύνη για το γεγονός ότι συμπεριλάβατε την προϋπόθεση του πράσινου πτυχίου το οποίο κατέχει μόνο ένας γεωπόνος στο νησί. Γιατί οι υπηρεσίες άφησαν μια τέτοια λεπτομέρεια γνωρίζοντας ότι αποκλείουν από το έργο πλήθος ενδιαφερομένων;», αναρωτήθηκε η αντιπολίτευση, ενώ ο Στρ. Γδύσης απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι σε θέση να κρίνω την έκπτωση. Γνωρίζω ότι επείγει να καθαριστεί το οδικό δίκτυο προκειμένου να υπάρχει  ασφάλεια απέναντι στις πυργκαγιές». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ