18.5.2012 10:03

Τους έστειλαν πίσω 80 αποφάσεις

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ακέφαλο παραμένει κατ΄ουσία το Λιμενικό Ταμείο δυο μόλις μήνες μετά την επιλογή του Στ. Φαρατζή ως προέδρου του από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου και τον ορισμό των υπόλοιπων μελών της Λιμενικής Επιτροπής.
Το πρόβλημα με το Προεδρικό Διάταγμα πάνω στο οποίο βασίστηκε η επιλογή των μελών δεν παρουσιάστηκε μόνο τοπικά αλλά και σε άλλα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, με αποτέλεσμα όσες αποφάσεις είχαν ληφθεί το προηγούμενο διάστημα τώρα να μην αναγνωρίζονται όπως καθολικά και οι διοικήσεις των Λιμενικών Ταμείων.  
 
Πίσω οι αποφάσεις
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που κλήθηκε να εγκρίνει τις αποφάσεις της Δημοτικής Λιμενικής Επιτροπής τις έστειλε πίσω, καθώς η εγκύκλιος του Νόμου 4071 με τον οποίο ορίζεται ο τρόπος λειτουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων ψηφίστηκε μόλις πριν ένα μήνα και δεν αναγνωρίζει καμία απόφαση που έχει ληφθεί πριν από την ψήφισή του.
Έτσι η διαδικασία ορισμού μελών Λιμενικής Επιτροπής και προέδρου στο φορέα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, την ίδια ώρα που εν τω μεταξύ έχουν υπογραφεί περίπου 80 αποφάσεις από το Λιμενικό Ταμείο που δεν μπορούν ούτε να εκτελεστούν, ούτε να πληρωθούν.
 
Τυπικό και ουσιαστικό
Όπως εξηγεί στον «π» ο Στ. Φαρατζής, η διαδικασία ορισμού μελών πρέπει να γίνει εκ νέου από το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο. «Ο ορισμός προέδρου και Λιμενικής Επιτροπής έγινε με βάση τις διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει και άλλα Λιμενικά Ταμεία. Ωστόσο ο Νόμος που ψηφίστηκε εκ των υστέρων και η εγκύκλιος που ακόμη δεν έχει σταλεί, δεν αναγνωρίζει καμία απόφαση μας, δεν επιτρέπει καμία πληρωμή και διάφορα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί χωρίς να μπορεί να δοθεί προς το παρών λύση. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα δούμε φως», εξηγεί ο ίδιος.
Ανάμεσα στις 80 αποφάσεις περιλαμβάνονται επισκευές στο λιμένα και στα αλιευτικά καταφύγια για τα οποία οι ανάδοχοι δεν μπορούν να λάβουν δεκάρα. «Νιώθουμε εκτεθειμένοι από ένα λάθος που δεν βαραίνει αποκλειστικά εμάς. Το θέμα είναι ότι στο υπ. Εσωτερικών δεν δέχονται να υπογράψουν την εγκύκλιο του σχετικού νόμου αν δεν προκύψει κυβέρνηση και εμείς καθόμαστε και περιμένουμε. Θα ξεκινήσουμε από σήμερα κιόλας τη διαδικασία ξανά ευελπιστώντας ότι εν τω μεταξύ θα έρθει και η έγκριση της σύστασης και λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από το υπουργείο», συμπληρώνει ο κ. Φαρατζής τονίζοντας ότι το ίδιο πρόβλημα υπάρχει ήδη και στη Σάμο.
 
Ούτε το προσωπικό
Μέσα στις οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν προκύψει ας συμπεριληφθεί και το προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου που έχει να πληρωθεί δυο μήνες λόγω της αλλαγής του Νόμου και της καθυστέρησης της αποστολής της εγκυκλίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ