31.1.2013 15:45

Του ζητείται να καταβάλει όσα … του χρωστούν

Τον «οβολό» φορέων που διαχειρίζονται λιμενικές υποδομές, με τη μορφή ΝΠΔΔ, όπως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου, ρίχνει στο καλάθι για τη στήριξη των άγονων γραμμών το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή άμεσα, προβλέπεται η απόδοση ποσού 10% των εσόδων των φορέων διαχείρισης των λιμένων για την ενίσχυση των ετήσιων πιστώσεων για τις άγονες γραμμές.

Με βάση τους ισολογισμούς των προηγούμενων χρόνων για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Χίου η διάταξη αυτή, αν ψηφιστεί, επιβάλλει απόδοση περίπου 60.000 ευρώ ετησίως στον κουμπαρά των άγονων γραμμών. Μόνο που για να το αποδώσει θα πρέπει πρώτα να το εισπράξει…

Φέσι από τη ΝΕΛ

Ήδη η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου οφείλει τέλη προσέγγισης που μόνο για το λιμάνι της Χίου αγγίζουν τα 92.000€, καθώς έχει να αποδώσει χρήματα που εισπράττει μέσω του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από το Μάρτιο του 2012.

«Για να αποδώσουμε το 10% στις άγονες γραμμές πρέπει να το εισπράττουμε και με την κατάσταση που επικρατεί στην ακτοπλοΐα δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος μεταβίβασης οφειλών», εξηγεί ο Στ. Φαρατζής.

Για να εισπραχθεί η οφειλή επιχειρήθηκε διακανονισμός, ο οποίος δεν τηρήθηκε εκ μέρους της ΝΕΛ, με αποτέλεσμα η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Χίου να έχει ξεκινήσει τη δικαστική διεκδίκηση του ποσού, ως έσχατη λύση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ