25.1.2012 9:03

Τώρα κλέβουν και ξύλα

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

Σημείο των καιρών κι αυτό, κι από ότι φαίνεται όσο η οικονομική κρίση θα απλώνει τα πλοκάμια της στην περιφέρεια τόσο θα εντείνονται ανάλογα φαινόμενα. Ο λόγος για την παράνομη υλοτόμηση δένδρων και τις κλοπές καυσόξυλων από άγνωστους δράστες, οι οποίοι ως φαίνεται ψάχνουν να βρουν τρόπο να ζεσταθούν ή να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι!
Κρούσματα κλοπής ξύλων έχουν σημειωθεί σε όλο το νησί από τη βόρεια Χίο και τα Νοτιόχωρα μέχρι και την πόλη. Οι παραβάτες ειδικά στη Β. Χίο δεν μένουν μόνο στην κλοπή ξύλων αλλά εκμεταλλευόμενοι την ερήμωση της υπαίθρου φτάνουν στο σημείο να κόβουν επί τόπου ολόκληρα δένδρα, κυρίως ελιές, να φορτώνουν τα ξύλα και να φεύγουν ανενόχλητοι.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δ. Τζιώτη ο οποίος πήγε στο χωράφι του να μαζέψει τις ελιές του κι είδε τα δένδρα του κομμένα. « Πήγα στο χωράφι μου να μαζέψω ελιές κι είδα τα δένδρα κομμένα από το «σταυρό»! Δεν υπάρχει δρόμος κοντά κι όποιοι το έκαναν αυτό εκμεταλλεύτηκαν. Γυρνώντας στο χωριό διαπίστωσα ότι υπήρχαν κι άλλοι που έπεσαν θύματα αυτών των επιτήδειων. Δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε. Δεν υπάρχει αγροφυλακή και για να καταθέσεις μήνυση πρέπει να πληρώσεις. Δεν φτάνει που χάνεις τα ξύλα σου αλλά κυρίως το δένδρο που μετά από τέτοιο κόψιμο θα ξανακάνει καρπούς μετά από χρόνια, πρέπει να πληρώσεις κι από πάνω» δήλωσε χαρακτηριστικά στον «π».
Με τα πρώτα κρύα άρχισαν αυτά τα κρούσματα τα οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες έχουν πληθύνει και αναδεικνύουν το πρόβλημα που υπάρχει και παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα!
Ωστόσο πέρα από τις καταγγελίες κανένα από τα «θύματα» δεν έχει προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ