2.6.2015 10:52

Τόπο στους... ντόπιους [ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΧΙΩΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΜΕ ΤΟ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ» ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΤΟΣ ΧΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

Έμφαση στα θεατρικά και μουσικά δρώμενα από τα τοπικά σχήματα δίνει ο Δήμος Χίου προκειμένου να καταρτίσει το πρόγραμμα των φετινών καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Με αποστροφή στις πολυδάπανες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών, ο Δήμος για πρώτη φορά επιχειρεί να αναδείξει τα τοπικά ταλέντα καλώντας οποιοδήποτε καλλιτέχνη ενδιαφέρεται να προβάλει το έργο του να έρθει σε επικοινωνία με την αντιδημαρχεία πολιτισμού προκειμένου να τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου.

Η αρχή

Η αυλαία των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη στο υπαίθριο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» με την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου «Ο δρόμος για τον ουρανό» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ζαφείρη.

Το έργο θα ανέβει σε 4 συνολικά παραστάσεις στις 4,7,12 και 14 Ιουνίου με ώρα έναρξης τις 21:15 και είσοδο στα 8 ευρώ.

Η συνέχεια θα γίνει με το έργο «Βγερού γλυκά φανού» σε σκηνοθεσία του Γ. Χατζόπουλου, έργο που αναφέρεται στη σφαγή της Χίου και το οποίο αυτή τη στιγμή υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Το έργο όταν έρθει στη Χίο θα παρουσιαστεί από άκρη έως άκρη του νησιού ενώ θα ταξιδέψει σε Οινούσσες και Ψαρά.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Β. Ποταμούση για φέτος ο Δήμος φιλοδοξεί να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του και τις κατά τόπους πολιτιστικές εκδηλώσεις των χωριών της Χίου. Μία τέτοια περίπτωση, όπως είπε είναι και οι εκδηλώσεις του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων που φέτος ξεκινούν στις 23 Ιουνίου με το έθιμο του Αγ. Γιαννιού του Φανιστή και ολοκληρώνονται για το κοινό στις 13 Αυγούστου με τη θεατρική παράσταση «Η ζωή είναι γυναίκα».

Μεγάλα σχήματα

Από τις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν λείπουν και οι συμμετοχές από μεγάλα μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες της Αθήνας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα σύμφωνα με την κ. Ποταμούση θα ανακοινωθούν όλες οι συναυλίες ενώ προς το παρόν αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι η Χίος φέτος το Καλοκαίρι θα φιλοξενήσει την εξαίρετη μουσικοθεατρική παράσταση «Ποιος τη ζωή μου» που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ