18.6.2012 11:39

Τοπικές αρχές «ορφανές» πολιτικής υποστήριξης

• ΠΩΣ Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Είναι βέβαια πολύ νωρίς για να επιχειρεί κανείς τέτοιες αναγωγές, καθώς ο πολιτικός χρόνος φαίνεται να σαρώνει δεδομένα με μεγάλη συντομία. Όμως δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι περιφερειακή και δημοτική αρχή στη Χίο στηρίζονται πια πολιτικά και αντλούν δυνάμεις από πολιτικό φορέα ο οποίος κατρακύλησε ήδη στο 12,3%. Κατά πόσο αυτή η παράμετρος θα αναδειχθεί καθοριστική για την αυτοδιοικητική τους επιβίωση;
Φερ’ ειπείν πόσο εμποδίζει πιθανό ανομολόγητο ως τώρα σχεδιασμό του Πολ. Λαμπρινούδη να κινηθεί με περιφερειακή στόχευση στις επόμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης ή κατά πόσο ραγίζει η δυνατότητα άμεσης συνομιλίας με πολιτικά στελέχη εκτός ΠΑΣΟΚ, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα;
Ανάλογα ερωτηματικά υπάρχουν και για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια, με το Ν. Γιακαλή παραδοσιακού εκφραστή του κλασικού ΠΑΣΟΚ, σε μια περίοδο που η παρουσία του κόμματος Βενιζέλου είναι μεν ρυθμιστική, παύει ωστόσο να διαθέτει τα ερείσματα ισχύος στην κρατική μηχανή.
Σοβαρό ερωτηματικό για τα τοπικά πράγματα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει να κεφαλαιοποιήσει την πολιτική του επιρροή με τη μετατροπή εξίσου δυναμικών αυτοδιοικητικών σχημάτων, ικανών να διεμβολίσουν τα ισχύοντα δεδομένα στο νησί. Πάντως η όρεξη και η οργάνωση που επέδειξαν τα στελέχη του στις δυο εθνικές προεκλογικές περιόδους κατά εκεί κατατείνουν. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ