5.7.2012 11:59

Τοπικά σχέδια για την απασχόληση

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης για τη χρηματοδότηση του έργου «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας».
Ειδικότερα αξιολογήθηκαν θετικά οι προτάσεις:

  • Ακτίνες Ζωής Λέσβου, συνολικού προϋπολογισμού 340.500 ευρώ.
  • Δίκτυο τοπικών φορέων για την ανάπτυξη της απασχόλησης στη Χίο, συνολικού προϋπολογισμού 461.460 ευρώ.
  • Τοπικό σχέδιο για την απασχόληση στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο, συνολικού προϋπολογισμού 295.000 ευρώ.
  • Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων στην καινοτομία και την καινοτομική επιχειρηματικότητα, συνολικού προϋπολογισμού 541.000 ευρώ.
  • Απασχόληση στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου – Ικαρίας, συνολικού προϋπολογισμού 362.000 ευρώ.

Τελικοί δικαιούχοι των παραπάνω πράξεων, είναι οι αναπτυξιακές συμπράξεις που έχουν συσταθεί κατά τόπους στα νησιά της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης μετά από την εξέλιξη αυτή δήλωσε: «Η προώθηση των τοπικών σχεδίων για την απασχόληση, υλοποιείται στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του μείζονος προβλήματος της εποχής μας, της ανεργίας. Τα τοπικά σχέδια απασχόλησης, δίνουν τη δυνατότητα για επαγγελματική κατάρτιση και στη συνέχεια για ένταξη στην αγορά σε 460 ανέργους στο Βόρειο Αιγαίο και αναμφίβολα αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ