19.6.2012 12:23

Τον «δένει» η προσπάθεια

- «ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΟΙΝΗ, ΕΓΩ ΣΥΝΔΡΑΜΩ ΠΡΩΤΟΣ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΑΝ. ΠΑΠΠΗΣ ΕΚΦΡΑΖΩΝΤΑΣ ΩΣΤΟΣΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΙΔΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 
Η σχέση του Παν. Παππή με τον Όμιλο και τα μέλη του Συμβουλίου ήταν και παραμένει άριστη. Αυτό δεν χρειάζεται να επιβεβαιωθεί από κανένα στόμα και από καμία συμπεριφορά. Τα όποια παράπονα του παράγοντα του Ν.Ο. Χίου στρέφονται αποκλειστικά ενάντιων της αδιαφορίας που δείχνουν οικονομικά επιφανείς Χιώτες, που ναι μεν ρωτούν και ενδιαφέρονται για την ομάδα του νησιού, ωστόσο, ελέω Παππή, δεν δέχονται να συνδράμουν περαιτέρω αφού θεωρούν ότι ο καρδαμυλίτης πρόεδρος, φτάνει και περισσεύει...
Την άποψη αυτή απορρίπτουν πανηγυρικά οι πάντες. Ο Παν. Παππής είναι δεδομένο ότι φορτώθηκε ένα «ειδικό οικονομικό βάρος» στις πιο άθλιες οικονομικές συνθήκες, που όχι μόνο κράτησε τον Όμιλο σε τροχιά πρωταγωνιστή, αλλά δημιούργησε και τις απαραίτητες οικονομικές βάσεις για τη συνέχεια έχοντας απαλλάξει την μεγαλύτερη ομάδα του νησιού από υποχρεώσεις και φέσια.
 
«Είμαι εδώ αν είναι κι άλλοι»
Ο πρόεδρος του ΝΟΧ εμφανίστηκε στο χθεσινό Συμβούλιο που διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες με διάθεση αν μη τι άλλο, να προβληματίσει και να πιέσει δημιουργικά. Τα δεδομένα είναι δύο και πέραν αυτών, δεν υπάρχει άλλο πλαίσιο λειτουργίας.
1. Η παραμονή Παππή εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από το αν θα ενεργοποιηθεί  «ο κύκλος των εξαφανισμένων υποστηρικτών» που ειδικά τη φετινή αγωνιστική περίοδο με αποκλειστική επίκληση της οικονομικής κρίσης δεν συνεισέφεραν τα αναμενόμενα, ωστόσο η υπολογιζόμενη οικονομική στήριξή τους καλύφθηκε μετά βασάνων και κόπων, όπως υποστηρίζεται από το συμβούλιο, από άλλους τοπικούς παράγοντες (Δήμος Χίου, Πολυοργανισμός, Εισιτήρια Διαρκείας) και φυσικά από την εξαιρετική συνεργασία με την Mediterra, από την οποία όλοι είναι ευχαριστημένοι. 
2. Υπάρχουν λόγοι και αιτίες, πέραν της οικονομικής κρίσης, που οι οικονομικοί παράγοντες δεν συνεισφέρουν στο ΝΟΧ; Κάποιοι λένε ναι, κάποιοι άλλοι το απορρίπτουν. Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία Παππή αποτέλεσε «ευκαιρία» για να μην εκδηλωθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
3. Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο; Η ρεαλιστική προσέγγιση της επόμενης μέρας φέρνει τον Όμιλο να ξεκινάει ένα σχεδιασμό χωρίς να χρωστά σε κανέναν και άρα επιτρέπει την κατάρτιση χαμηλού μπάτζετ που θα συνοδεύεται και από χαμηλούς στόχους. Εκεί, το ενδεχόμενο το Σωματείο να μεταβεί σε μια περίοδο εσωστρέφειας αντίστοιχης του παρελθόντος είναι ορατή, ωστόσο προς το παρών κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να το συζητήσει αφού πρέπει να εξαντληθούν οι πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει.
 
Ο πρόεδρος του ΝΟΧ δίκαια προφέρει το δίλημμα «ή έρχονται κι άλλοι ή δεν αντέχω άλλο». Ο Παν. Παππής καλλιέργησε μια δική του δίψα για το Σωματείο που ίσως να λειτούργησε και αποθαρρυντικά για οποιονδήποτε άλλον θα ήθελε πιθανά να συνεισφέρει. Ωστόσο, η διάθεσή όλων είναι να παραμένει πρωτίστως στο Δ.Σ. του Ομίλου, και δευτερευόντως στην προεδρία, αν και το πρώτο, συνεπάγεται και το δεύτερο.
 
 
Η ανακοίνωση του ΝΟΧ αναφέρει:
«Το Δ.Σ. του ΝΟ Χίου συνεδρίασε σήμερα παρουσία του προέδρου Παναγιώτη Παππή. Κατά τη συνεδρίαση εξετάστηκαν όλες οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες έτσι ώστε ο ΝΟ Χίου να παρουσιαστεί και την επόμενη αγωνιστική περίοδο εξίσου ανταγωνιστικός όπως τη φετινή. Το ΔΣ αποφάσισε η συνεδρίαση να συνεχιστεί εντός 10 ημερών ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να αναλυθούν σε βάθος οι προβληματισμοί και να διερευνηθούν οι δυνατότητες επίλυσης τους».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ