6.7.2012 15:02

Τομεάρχης δημόσιας τάξης και Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Τριαντάφυλλος (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟΝ "Π"

 

Απόντα είναι τα κορυφαία ονόματα, όπως οι Ανδρέας Λοβέρδος και Αννα Διαμαντοπούλου, από τη λίστα των τομεαρχών του ΠΑΣΟΚ, που συγκροτήθηκε χθες στη συνεδρίαση της Κ.Ο., και οι οποίοι θα παρακολουθούν το κυβερνητικό έργο.

Ανδρέας Λοβέρδος και Αννα Διαμαντοπούλου έχουν αποφασίσει να σιωπήσουν το επόμενο διάστημα, ενώ ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται και ο Δημήτρης Ρέππας, τον οποίο ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να οδηγήσει μαζί με άλλα στελέχη της «παλαιάς φρουράς» σε πολιτική εφεδρεία.

Την ανάγκη ενός επικαιροποιημένου και ρεαλιστικού προγράμματος για τη χώρα, λόγω της αλλαγής των μακροοικονομικών δεδομένων, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και πάλι στην πρότασή του για τη σύσταση μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης τονίζοντας ότι όσοι αρνούνται να συμμετάσχουν σε αυτήν, αρκούνται στις προεκλογικές κραυγές και νομίζουν ότι ριζοσπαστισμός μπορεί να είναι ο συντηρητισμός δεν βοηθούν τη χώρα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε ότι ιδιωτικοποιήσεις δεν σημαίνουν απώλεια δημόσιας περιουσίας.

Αλλά για να προχωρήσει η διαδικασία, πρόσθεσε, δεν αρκεί μόνο η βούληση της Ελλάδας, πρέπει να συντρέξουν ακόμα δύο παράγοντες: πρώτον, να υπάρξει η ανταπόκριση της αγοράς και, δεύτερον, να παραμεριστούν τα εμπόδια από το Λουξεμβούργο (έδρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων) και να περιοριστεί η γραφειοκρατία στις Βρυξέλλες.

Επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος όρισε τους βουλευτές που θα είναι εισηγητές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ανά υπουργείο ή μεγάλο τομέα κυβερνητικής πολιτικής, ενώ νέος γραμματέας της Κ.Ο. ορίστηκε ο Γιάννης Μανιάτης.

Επικεφαλής των τομέων ελέγχου ορίστηκαν οι εξής: Οικονομικών: Φ. Σαχινίδης - Π. Κουκουλόπουλος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Γιώργος Ντόλιος, Εσωτερικών: Παναγιώτης Ρήγας, Ανάπτυξης: Θάνος Μωραΐτης, Εργασίας: Γιάννης Κουτσούκος, Μεταφορών και Δικτύων: Ν. Σηφουνάκης - Χ. Γκόκας, Περιβάλλοντος: Γιάννης Μανιάτης - Βασίλης Κεγκέρογλου, Υγείας: Δημήτρης Κρεμαστινός - Σίμος Κεδίκογλου, Παιδείας: Μάρκος Μπόλαρης, Αθλητισμού: Χρήστος Αηδόνης - Πύρρος Δήμας, Γεωργίας: Γιάννης Δριβελέγκας - Μ. Κασσής, Εθνικής Αμυνας: Πάρις Κουκουλόπουλος - Δ. Σαλτούρος, Ναυτιλίας: Νίκος Σηφουνάκης - Κώστας Τριαντάφυλλος - Αντζελα Γκερέκου, Δικαιοσύνης: Θεοδώρα Τζάκρη, Τουρισμού: Αντζελα Γκερέκου, Προστασίας του Πολίτη: Κώστας Τριαντάφυλλος, Μακεδονίας - Θράκης: Θόδωρος Παραστρατίδης - Αχμέτ Χατζηοσμάν, Επικρατείας - Γ.Γ. Τύπου: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ