10.4.2012 10:07

Τμήμα Παραγωγής Μελετών στη ΔΕΥΑΧ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 
Πρόσκληση συνεργασίας σε όσους μελετητές μπορούν να συνεργαστούν με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου μαζί της θα απευθύνει μετά το Πάσχα η ΔΕΥΑΧ, με στόχο να εκμεταλλευτεί τη διαφαινόμενη προθυμία  του υπουργείου Ανάπτυξης και των κρατικών φορέων να χρηματοδοτήσουν έργα που θα έχουν ώριμες μελέτες, για να αξιοποιήσουν πιστώσεις που υπάρχει ο κίνδυνος να επιστραφούν στην Ε.Ε. ως αναπορρόφητοι πόροι στο τέλος του 2013 που κλείνει το ΕΣΠΑ, αλλά και άλλα προγράμματα που ολοκληρώνονται περίπου την ίδια περίοδο.
Όπως υποστήριξε ο Μ. Φυτούσης στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το υπουργείο και η Περιφέρεια «πιέζουν» για την χρηματοδότηση έργων, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωμένες μελέτες.  Τη δυνατότητα χρηματοδότησης επιβεβαίωσε και ο  προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Γ. Πλακωτάρης, που τον καθοδηγεί για τις διαδικασίες που μπορεί να ακολουθήσει.
 
Ο κορμός
Η απασχόληση των συμβασιούχων θα είναι οκτάωρη, το άτυπο Τμήμα Παραγωγής Μελετών θα στεγαστεί στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Αγ. Μηνά και οι συνεργαζόμενοι θα μπορούν να διατηρήσουν τα ιδιωτικά γραφεία τους. Ο κύριος προβληματισμός που εκφράζεται αφορά την εμπειρία των απασχολούμενων, αφού με αυτούς τους όρους  θα είναι δύσκολο να εκδηλώσουν ενδιαφέρον παλιοί μελετητές.
«Θέλω να είμαι έτοιμος και να έχω τις απαραίτητες μελέτες, για να προλάβω άλλους φορείς που θα δείξουν ενδιαφέρον, αλλά δεν θα έχουν τα τυπικά προσόντα για να χρηματοδοτηθούν», δηλώνει υποστηρίζοντας θα τα καταφέρει να το οργανώσει και να το λειτουργήσει έγκαιρα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ