23.1.2013 13:25

Τίτλοι τέλους για Τ.Ε.Δ.Β.

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Με εντολή δημάρχου η νομική σύμβουλος του Δήμου, Γραμματική Αλλοίμονου, αναζητά αυτές τις μέρες σε συνεννόηση και με τη Δ.Ο.Υ. Χίου τον τρόπο με τον οποίο θα γραφτεί και ουσιαστικά το τελευταίο επεισόδιο στο πολύπαθο σήριαλ της Τεχνικής Εταιρίας Βροντάδου.

Η εταιρεία από το 2006 έχει επί της ουσίας αναστείλει τη λειτουργία της και είχαν τοποθετηθεί τότε εκκαθαριστές προκειμένου να κλείσει οριστικά. Όμως τα αρχεία είχαν κάνει φτερά, δεν βρέθηκε τίποτα που θα μπορούσε να βοηθήσει τη διαδικασία της εκκαθάρισης της, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα λόγω αδυναμίας εκτέλεσης των καθηκόντων τους, να παραιτηθούν και οι ίδιοι οι εκκαθαριστές.

Με την εκκαθάριση να μην έχει ολοκληρωθεί και με τις εκκρεμότητες και οφειλές της Τ.Ε.Δ.Β. σε ιδιώτες να χτυπούν την πόρτα του Δήμου Χίου συχνά – πυκνά και να οδηγούνται για διακανονισμό ή εκκαθάριση στις δικαστικές αίθουσες, η δημοτική αρχή προσανατολίστηκε στην οριστική διάλυση της εταιρείας.

Ωστόσο δεδομένης της απουσίας εκκαθάρισης, είναι απαραίτητες οι οδηγίες από τη Δ.Ο.Υ έτσι ώστε η διαδικασία να γίνει με το γράμμα του νόμου κι άλλη μια πληγή από το παρελθόν να κλείσει οριστικά για το Δήμο και κατ΄ επέκταση για το ταμείο του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ