18.7.2015 10:04

Την υπέγραψε, θα την υλοποιήσει;

ΤΗΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΧΙΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ

Στα 5 έργα, τα οποία είναι ώριμα προς δημοπράτηση μέσα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα της χώρας (ΠΔΕ), περιλαμβάνεται η επέκταση του αεροδρομίου Χίου σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε το μεσημέρι της Παρασκευής ο αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης.

Η επέκταση του αεροδρομίου Χίου θα έχει ως Αναθέτουσα και Προϊστάμενη Αρχή τη Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, ενώ εντάσσεται προς χρηματοδότηση μαζί με ακόμα 4 έργα σε Πάρο, Σύρο, Ηράκλειο και Σαμοθράκη.

Αναλυτικά η απόφαση:

«…Τα παρακάτω έργα που είναι ώριμα να δημοπρατηθούν και περιλαμβάνονται σε χρηματοδοτικά προγράμματα (ΠΔΕ κλπ) για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη διαφόρων αεροδρομίων της χώρας, αρμοδιότητας της τέως Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος της Γ.Γ.Δ.Ε.:

1. Κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στον Κρατικό Αερολιμένα Πάρου.

2. Επέκταση διαδρόμου και λοιπά έργα στον Κρατικό Αερολιμένα Σύρου.

3. Έργα ανάπτυξης στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου.

4. Έργα επέκτασης στον Κρατικό Αερολιμένα Χίου.

5. Κατασκευή νέου αεροδρομίου στη νήσο Σαμοθράκη, ορίζουμε ως Αναθέτουσα Αρχή και Προϊσταμένη Αρχή τη Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων(ΔΥΑ) της Γενικής Γραμματείας Υποδομών».

Να σημειωθεί πάντως ότι τα περισσότερα έργα όπως για παράδειγμα η δημιουργία αεροδρομίου στη Σαμοθράκη είναι έργο το οποίο δεν διαθέτει καμία μελετητική ωριμότητα ούτε ελπίδα ένταξης στα ευρωπαϊκά ταμεία και αποτελεί κυβερνητική εξαγγελία «χαμηλής έντασης» για περίπου 20 χρόνια.

Αυτό που απομένει να φανεί είναι αν τελικά η απόφαση της Κυβέρνησης θα έχει αξία και στην πράξη, υλοποιώντας ένα παγχιακό αίτημα που θα συμβάλει αποφασιστικά ως προς το κομμάτι της αύξησης τουρισμού μέσω πτήσεων Charter. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ