5.4.2012 20:01

Την Παρασκευή η απόφαση της ΠΝΟ

Ολοκληρώθηκε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΝΟ με την Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ αύριο συνεδριάζει η γενική συνέλευση του συνδικαλιστικού οργάνου των ναυτικών για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με την απεργία.
 
Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφεραν ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και πως έγινε το πρώτο βήμα. Στη συνάντηση πήρε μέρος και ο υπουργός Υγείας, που σύμφωνα με πληροφορίες δεσμεύθηκε ότι ο Οίκος Ναύτου θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τους ναυτικούς, θα διατηρήσει τη δομή του και θα ενισχυθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές συμφωνήθηκε να δοθεί κρατική επιδότηση 10,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και για περαιτέρω κατάρτιση, να μη μειωθεί την εφάπαξ, το ΓΕΝΕ θα παραμείνει αυτοτελές, ενώ τα ημερόπλοια αφαιρέθηκαν από το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της κρουαζιέρας. Επίσης δόθηκαν και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εκπαιδευτικούς στα ΚΕΣΕΝ.
 
Από την πλευρά του πάντως ο γγ της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, είπε ότι θα περιμένουν γραπτώς τα όσα ειπώθηκαν, ότι η κυβέρνηση δε δείχνει να έχει πρόθεση να δώσει δραστικές λύσεις στα προβλήματα κι ότι ασκείται πίεση για να σταματήσει η απεργία.
(Πηγή: MEGA TV)

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ