Ολοκληρώθηκε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΝΟ με την Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ αύριο συνεδριάζει η γενική συνέλευση του συνδικαλιστικού οργάνου των ναυτικών για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με την απεργία.
Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφεραν ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και πως έγινε το πρώτο βήμα. Στη συνάντηση πήρε μέρος και ο υπουργός Υγείας, που σύμφωνα με πληροφορίες δεσμεύθηκε ότι ο Οίκος Ναύτου θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τους ναυτικούς, θα διατηρήσει τη δομή του και θα ενισχυθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές συμφωνήθηκε να δοθεί κρατική επιδότηση 10,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και για περαιτέρω κατάρτιση, να μη μειωθεί την εφάπαξ, το ΓΕΝΕ θα παραμείνει αυτοτελές, ενώ τα ημερόπλοια αφαιρέθηκαν από το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της κρουαζιέρας. Επίσης δόθηκαν και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εκπαιδευτικούς στα ΚΕΣΕΝ.
Από την πλευρά του πάντως ο γγ της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, είπε ότι θα περιμένουν γραπτώς τα όσα ειπώθηκαν, ότι η κυβέρνηση δε δείχνει να έχει πρόθεση να δώσει δραστικές λύσεις στα προβλήματα κι ότι ασκείται πίεση για να σταματήσει η απεργία.
(Πηγή: MEGA TV)
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.