31.1.2013 11:38

Τιμούν τους νεκρούς του "Wiril"

Ο Δήμος Χίου, τιμώντας Σουηδούς και Έλληνες εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού, που έδωσαν τη ζωή τους στην προσπάθεια ανακούφισης του πεινασμένου χιώτικου λαού, αλλά και απλούς πολίτες θύματα του βομβαρδισμού του πλοίου «WIRIL», θα τελέσει την Πέμπτη 7/2 και ώρα 10.00, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, μνημόσυνο για όλα τα θύματα του βομβαρδισμού.

       Θα ακολουθήσει ομιλία εντός του ναού, τρισάγιο στο χώρο της αναθηματικής μαρμάρινης πλάκας (μπροστά στο Τελωνείο Χίου), και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και φορείς της πόλης. Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει το Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Χίου.

     Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 19.00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων Άλφα Πι, «ΥΠΟΘΕΣΗ WIRIL. Επεισόδιο Πολέμου. Χίος, 7 Φεβρουαρίου 1944» του Κυριάκου Ντελόπουλου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου.     Στην παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν:

     Ο Δρ. Ιστορίας της Ιατρικής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης με θέμα «Η περίθαλψη των τραυματιών του Wiril» και ο συγγραφέας κ. Κυριάκος Ντελόπουλος με θέμα « Υπόθεση Wiril. Από την ιστορία στον θρύλο».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ