9.5.2015 10:38

«Τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία»

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

«Η 70η Επέτειος της Λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, την οποία τιμούμε στις 9 Μαΐου, μας υπενθυμίζει με εμφαντικό τρόπο τους αγώνες και τις θυσίες των λαών της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου για τη συντριβή του Ναζισμού και του Φασισμού», αναφέρει σε μήνυμά του ο Στ. Κάρμαντζης με αφορμή τη σημερινή επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι:

«Η πλατιά αντιφασιστική ενότητα που κατακτήθηκε με βασανιστικό τρόπο στα πεδία των μαχών, μέσα από οδύνη και καταστροφές, έθεσε τέρμα στην εγκληματική πορεία του ναζισμού που έγραψε μια από τις μελανότερες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας.

Σ’ αυτό τον αγώνα η πατρίδα μας είχε τη δική της σημαντική συμβολή στο πλευρό των Συμμάχων, πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος και καταστροφών, κράτησε ψηλά τη σημαία της υπερηφάνειας και της αντίστασης.

Σήμερα σε ένα ταραγμένο και ασταθές διεθνές περιβάλλον, τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου για την προάσπιση της Ανεξαρτησίας και της Δημοκρατίας, και υποσχόμαστε ότι η θυσία τους θα συνεχίσει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει». 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ