4.10.2013 9:04

Τιμοκατάλογο για εγκληματικές ενέργειες είχαν βγάλει μέλη της Χρυσής Αυγής

Απίστευτη μαρτυρία πρώην μέλους της οργάνωσης στο BBC που κατήγγειλε και απειλές για τη ζωή της από τον Μιχαλολιάκο προκειμένου να τηρήσει την ομερτά

Όπως φαίνεται, τα πλοκάμια της Χρυσής Αυγής δεν περιορίζονταν στον πολιτικό στίβο και στο κυνήγι μεταναστών και «αντιφρονούντων», αλλά είχαν απλωθεί και σε σκοτεινά συμβόλαια για τα οποία υπήρχε και τιμοκατάλογος.

Το BBC, μάλιστα, δημοσιοποίησε έναν κατάλογο ειδικών υπηρεσιών που αφορούσε σε σπασίματα χεριών, καψίματα, αυτοκινήτων, σοβαρότερους τραυματισμούς κτλ. Αναλυτικά, μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν σπασίματα χεριών ή ποδιών έναντι 300 ευρώ. Το κόστος για κάψιμο αυτοκινήτου ήταν 1.000 ευρώ, ενώ αν κάποιος επιθυμούσε να στείλει κάποιον στο νοσοκομείο το αναλάμβαναν τα μέλη της παράταξης έναντι 1.500 ευρώ.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ρεπορτάζ με τίτλο: «Χρυσή Αυγή: Μην πεις λέξη αλλιώς θα σε κάψω ζωντανή» και αποτελούν μαρτυρία πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής. Όπως αποκάλυψε στο βρετανικό κανάλι η πρώην χρυσαυγίτισσα «Τα μέλη της οργάνωσης είχαν κλομπ και ασπίδες. Όλοι στέκονταν προσοχή όταν έμπαινε ο αρχηγός. Και μιλούσαν για το πώς έδερναν ομοφυλόφιλους ή μελαψούς ανθρώπους. Εγώ δεν ήθελα τίποτα από όλα αυτά και σταμάτησα να επικοινωνώ μαζί τους. Αργότερα ο ίδιος ήρθε στο σπίτι μου και μου είπε να μην πω τίποτα για όλα αυτά γιατί θα με έκαιγε ζωντανή».  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ