10.8.2012 12:17

Τιμητική βραδιά για την Ένωση Ομογενών και τον καπετάν Παν. Τσάκο

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΕΠΙΤΑΓΗ 5.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ

 
Πλημμύρισε από την παρουσία των ομογενών πριν λίγες ημέρες ο χώρος δεξιώσεων του ξενοδοχείου Golden Sand όταν και πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τα Ελευθέρια της Χίου, με τη μέριμνα και την φροντίδα της Ένωσης Ομογενών Χίου.
Την εκδήλωσαν τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες ομογενείς που βρίσκονται στη Χίο για διακοπές αλλά και πολλοί που έχουν επιστρέψει μόνιμα στο νησί.
Η Πρόεδρος της Ένωσης Ισαβ. Μπουρνιά αλλά και τα  μέλη του Δ.Σ. έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να ευχαριστηθεί ο κόσμος και οι προσκεκλημένοι την εκδήλωση, της οποίας τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο καπετάν Παν. Τσάκος, ως ο άνθρωπος που με την εν γένη δραστηριότητα του, επιχειρηματική, πολιτιστική και κοινωνική, κατάφερε να κάνει γνωστή τη Χίο σε κάθε άκρη του κόσμου, συνεισφέροντας στη διάδοση της φήμης του γενέθλιου τόπου του.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Ακαδημαϊκός και Αστροφυσικός Στ. Κριμιζής, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, ο βουλευτής Κ. Τριαντάφυλλος,  ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Χίου, ο Λιμενάρχης Γ. Σκανδάλης, ο Διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκου» Στ. Μιχαηλίδης και πολλοί ακόμη των οποίων η παρουσία ενίσχυσε τη σημαντικότητα της εκδήλωσης.
 
Τιμή για τον καπετάν Παν. Τσάκο
Η Ένωση Ομογενών βράβευσε για την προσφορά του τον καπετάν Παν. Τσάκο, ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς προβλήθηκε βίντεο από την δραστηριότητα τόσο του ομίλου της «Tsakos Shipping and Trading» όσο και το «Maria Tsakos Foundation».
«Η τιμή είναι σημαντική και σας ευχαριστώ. Όμως πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε ποτέ την αφετηρία μας, τον τόπο μας. Να επιστρέφουμε, να διατηρούμε την επαφή άσβεστη, όπως και εσείς ως Χιώτες της Διασποράς κάνετε όλα αυτά τα χρόνια» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Τσάκος.
 
Επιταγή για τα συσσίτια
Οι Ομογενείς με πρώτο το Μάρκο Μαρινάκη παρέδωσαν στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μάρκο επιταγή ύψους 5.000 δολαρίων Η.Π.Α. για να χρησιμοποιηθεί στις ανάγκες των συσσιτίων που έχει ξεκινήσει η Μητρόπολη. «Δεν θα την παραλάβω εγώ, θα την πατήρ ο πατήρ Ι. Μουσσάς. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην αγγίζει  χρήματα, , πόσο μάλλον επιταγές», υποστήριξε ο κ.κ. Μάρκος κατά την παραλαβή του ποσού. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ