9.3.2015 18:00

Τιμή στη γυναίκα σύμβολο της ελληνικής μουσικής παράδοσης [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ 5 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Η γυναίκα είχε την τιμητική της στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην ΠΡΟΟΔΟ της Καλλιμασιάς, υπό την οργάνωση του γραφείου φυσικής Αγωγής Χίου, με τη συμμετοχή του μουσικού Σχολείου, του 4ου γυμνασίου, του Γυμνασίου Καλαμωτής, του ΓΕΛ Καλαμωτής και του Γυμνασίου Καλλιμασιάς.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε μια γυναίκα σύμβολο που άφησε το στίγμα της στην ελληνική μουσική παράδοση και κληρονομιά αφήνοντας στις νεώτερες γενιές ένα πλούσιο υλικό και κυρίως κρατώντας άσβηστο και ζωντανό το παραδοσιακό μας τραγούδι, τις μελωδίες που ακούγονταν κι ακούγονται ακόμη στα χωριά και βάζοντας την παραδοσιακή μουσική ξανά στο ψηλό βάθρο που της αξίζει. Η Δόμνα Σαμίου ήταν η πρωταγωνίστρια της ημέρας μέσα από μουσικές, αφηγήσεις, ιστορικά στοιχεία και χορούς σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση που επιμελήθηκαν οι καθηγητές φυσικής αγωγής των σχολείων μαζί με τους συναδέλφους τους, με τη συμμετοχή των μαθητών.

 

Παρακολουθήστε παρακάτω ολόκληρη την εκδήλωση

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ