20.10.2014 13:25

Τι θα κερδίσουμε και πώς θα εξασφαλιστούμε

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

Αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή και αυτή η αντίθεση του μεταφέρθηκε και στα όργανα της Βουλής  με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Σάμου Αγνή Καλογερή μαζί με άλλους 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ .
Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Τουρισμού και Οικονομικών, ποια αναγκαιότητα εξυπηρετεί η αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων, αν ισχύουν τα δημοσιεύματα για επιβολή περιφερειακού “σπατόσημου”, ποια οφέλη προβλέπει ότι θα προκύψουν α) για τους επιβάτες, β) για τις τοπικές οικονομίες, γ) για τον κρατικό προϋπολογισμό, με ποιο τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να καλύψει το κόστος λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων που δεν θα ιδιωτικοποιηθούν; Επίσης, με ποιο τρόπο σκοπεύει να καλύψει την επιδότηση των «άγονων» δρομολογίων, τα οποία δεν θα επιδοτούνται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό;
Οι βουλευτές ζητούν ακόμη να μάθουν ποιες οι εγγυήσεις που θα δοθούν από τους ιδιώτες για:
α) Να μην κλείσει κανένα περιφερειακό αεροδρόμιο
β) Να μην ελαστικοποιηθούν οι εργασιακές σχέσεις όσων απασχολούνται σε αυτά
γ) Η συντήρηση, ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη των αεροδρομίων να βαρύνουν αποκλειστικά των ιδιώτη
δ) Να πληρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας ανεξαρτήτως κόστους
ε) Να διασφαλίζεται η τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στο ακέραιο.
στ) Να υπάρξει δικλείδα ασφαλείας η οποία δεν θα επιτρέπει στον ιδιώτη να ξεπερνά τον μέσο όρο των χρεώσεων των ανταγωνιστικών αεροδρομίων, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ