11.9.2015 12:25

Τι θα βγάλει η κάλπη στις 20 του μήνα;

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ

Είναι κάτι περισσότερο από φανερό ότι ο εν εξελίξει προεκλογικός διάλογος διεξάγεται, σε ένα πολιτικό τοπίο το οποίο από τη μία χαρακτηρίζει η διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και από την άλλη η αντίθεσης μνημονίου και αντιμνημονίου που στηρίζεται από ετερόκλητες πολιτικές δυνάμεις.

Το γενικότερο πολιτικό κλίμα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό και στη Χίο. Τα επιτελεία των κομμάτων αξιοποιούν στο έπακρο το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων τους προκειμένου να πείσουν τους ψηφοφόρους οι μεν ότι αξίζουν οι θυσίες για την παραμονή της χώρας εντός Ευρώ και Ε.Ε., οι δε ότι ο λαός θα πρέπει να εμπιστευθεί μία εναλλακτική πρόταση, που περιέχει ρήξη και ανατροπή με όσα μέχρι στιγμής γνωρίζαμε.

Ο «π» απευθύνθηκε στους υπεύθυνους των Νομαρχιακών Επιτροπών των κομμάτων στη Χίο ζητώντας να απαντήσουν στο ποιο θεωρούν ότι είναι το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Βάσω Μιχαλοπούλου- ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία πολιτική δύναμη που με τις θέσεις και τις προτάσεις του έχει στρέψει αυτή τη στιγμή την προσοχή του στον μεσαίο χώρο. Γιατί για εμάς το διακύβευμα είναι να βοηθήσουμε τον μικρομεσαίο, τον νέο, τον άνεργο, τον αυτοαπασχολούμενο. Εφαρμόζουμε αριστερές καινοτόμες πολιτικές στο πρόγραμμά μας, έχοντας αποδείξει ότι είμαστε αυτοί οι οποίοι μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλύτερα την αναδιάρθρωση του χρέους. Δεν έχουμε βαρίδια και είμαστε αυτοί που αποτελεσματικότερα μπορούμε να χτυπήσουμε τη διαπλοκή και τα μεγάλα συμφέροντα, που θα φέρουμε την αξιοκρατία, την διαφάνεια, την κοινωνική δικαιοσύνη μέσα στην κοινωνία, παλεύοντας για καλύτερη υγεία, κοινωνικό κράτος, παιδεία».

Πρόδρομος Μανωλάκης- ΝΟΔΕ Χίου

«Πρωταρχικό μέλημα αποτελεί η επαναφορά της χώρας στη σταθερότητα σε κάθε επίπεδο, οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε το συντομότερο δυνατό το καταστροφικό 7μηνο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ., να το θυμόμαστε σαν μία άσχημη παρένθεση. Μετά τις 21 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας, να αποκατασταθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το μεταναστευτικό και να επανέλθει η κανονικότητα στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Στόχος είναι να έρθουν για όλους καλύτερες ημέρες».

Δημήτρης Λαβατσής- Λαϊκή Ενότητα

«Το διακύβευμα των εκλογών το οποίο όλες οι μνημονιακές δυνάμεις προσπαθούν  να παραμορφώσουν δεν είναι ποιος θα υλοποιήσει με καλύτερο τρόπο των αργό θάνατο των μνημονίων όπως μας έλεγε ο Γιούνκερ.

Το  διακύβευμα είναι να αναδειχθούν σθεναρά οι Αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις οι οποίες σε διαρκή διάλογο με το 62% του ΟΧΙ θα προχωρήσουν τους αγώνες ( που η ηγετική ομάδα και ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσαν ) σε αποτελεσματική  κατεύθυνση χωρίς ταλαντεύσεις και εγκληματικούς «ρεαλισμούς».

Για μια κοινωνία όπου το κέντρο θα είναι πάλι οι ανάγκες των ανθρώπων της Εργασίας και όχι το κέρδος του Κεφαλαίου

Γι αυτό: ΙΣΧΥΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Γι αυτό :ΨΗΦΟ ΓΙΑ  ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ!

Για να έχουμε Αριστερό αντιμνημονιακό βουλευτή  και στη Χ

».

Χριστόφορος Κριμιζής – ΠΑΣΟΚ

«Για εμάς το μείζον θέμα είναι η πρόοδος της χώρας, είναι να βγει η Ελλάδα από το πολιτικό και οικονομικό τέλμα και να προχωρήσει μπροστά. Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι σταθερά βάζει πάνω από όλα τη χώρα και μετά τα δικά του οφέλη. Ζητάμε λοιπόν από τον κόσμο να μας στηρίξει και να μας αναδείξει Τρίτη πολιτική δύναμη, γιατί μπορούμε να αποτελέσουμε τον τρίτο εναλλακτικό πόλο που μπορεί να συσπειρώσει γύρω του όλες τις προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου».

Μαρίνα Κυριάκου- ΚΚΕ

«Σαν ΚΚΕ λέμε ότι ο λαός έχει αποκτήσει πλέον μία εμπειρία από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, κόμματα αστικά, κόμματα του κεφαλαίου. Ζητάμε από τον Έλληνα και την Ελληνίδα να αξιοποιήσει αυτή του την εμπειρία και να δώσει μία απάντηση στηρίζοντας το ΚΚΕ. Το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι η δύναμη της ανατροπής του σημερινού σάπιου συστήματος. Είναι δύναμη ανατροπής, είναι δύναμη ενίσχυσης της φωνής του λαού και αντίστασης στα όρια της Ε.Ε.. Είμαστε οι μόνοι που παλεύουμε για μία νέα κοινωνία, σε μία νέα Ελλάδα με λαϊκή εξουσία».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ