27.3.2012 10:07

Τί συμβαίνει με τα σκουπίδια;

• ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΘΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΔΟΡΑ ΟΣΟ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ Σ.Μ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΖΟΝΤΑΙ

 
Στην … πρέσα των δημοτικών υπηρεσιών βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η συγγραφή των νέων όρων διακήρυξης για την ανακύκλωση. Η εξέλιξη αυτή, όμως, επισκιάζει σε σημαντικό βαθμό τη γενικότερη συσκότιση που επικρατεί για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στη νότια Χίο.
Δεκαπέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η δημοτική αρχή δεν έχει ευδιάκριτο χρονικό προσδιορισμό για τη λειτουργία του σημαντικού αυτού έργου, με τις εκκρεμότητες που υπολείπονται για να δουλέψει σωστά ο ΧΥΤΑ, να μετατρέπουν, προς το παρόν, σε αποτρεπτικές τις σκέψεις άμεσης λειτουργίας του.
Συγκεκριμένα, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πού θα εγκατασταθούν οι απαραίτητοι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ενώ και στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής υπάρχει η αντίληψη ότι η εφαρμογή της ανακύκλωσης δεν θα αποτελέσει πανάκια αποφόρτισης του ΧΥΤΑ από την πρώτη στιγμή, αντιθέτως θα χρειαστούν μήνες, ίσως και χρόνια, ως ότου ρολάρει το σύστημα και δημιουργηθεί ευρύτερη συνείδηση ανακύκλωσης. Επομένως πολλοί υποστηρίζουν ότι σύστημα διαλογής θα πρέπει να λειτουργήσει και εντός του ΧΥΤΑ, ανεξάρτητα από την ιδιωτική ανακύκλωση.
Σιγή ιχθύος για τα θέματα αυτά κρατά μέχρι σήμερα ο υπεύθυνος για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, δημοτικός σύμβουλος Στ. Σουρέλας, ο οποίος, κατά κοινή ομολογία, παρακολουθεί από κοντά το θέμα, προβληματίζει όμως έντονα, ειδικά όσο περνά ο καιρός, η αδυναμία επακριβούς προσέγγισης λειτουργίας του.
Να σημειωθεί ότι από το ΔΙΑΝΟΧ εδώ και καιρό έχουν γίνει προσλήψεις προσωπικού κι άγνωστο επίσης παραμένει αν αυτές έχουν ολοκληρωθεί και ποιο το αντικείμενο δράσης των εργαζομένων.
Δεν ήρθε η στιγμή να δοθούν ξεκάθαρες διευκρινήσεις;   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ