27.5.2013 11:12

Τί αναζητά ο Τέρενς Κουίκ;

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

Η συχνή αναφορά της λέξης “σκάνδαλο”, κυρίως όταν επαναλαμβάνεται στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να αποδείξει παρανομίες, παρατυπίες και υπόγειες συμφωνίες, ενδέχεται να χάσει στο τέλος το νόημά της.
Ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ, Τέρενς Κουίκ, είναι αλήθεια ότι ως τομεάρχης του κόμματος του σε θέματα που αφορούν στα νησιά δεν παραλλείπει να εντάσσει σε μηνιαία βάση μια επίσκεψή του στη Χίο. Αυτό είναι πέρα για πέρα θετικό και μάλιστα η συνέπεια του πρωτόγνωρη ακόμη ανάμεσα στους εκλεγμένους νησιώτες βουλευτές.
Ωστόσο, κάθε επ΄σικεψη συνοδεύεται και με μια καταγγελία από μέρους των ΑΝ.ΕΛ. που πραγματικά, αξίζει να αναμένουμε τα αποτελέσματα που θα έχει.

Αγόρασε κτίριο ο ΟΑΕΕ και τώρα αναζητά καινούργιο!

Η τελευταία επίσκεψη του βουλευτή συνοδέυθηκε και με μια νέα καταγγελία για το κτίριο του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ).
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τέρενς Κουίκ: «Μιλάμε για ένα κτίριο το οποίο στα τέλη - αρχές του 2000 αγοράστηκε από το ΤΕΒΕ έναντι ποσού 80.000.000 δραχμών, το οποίο όλοι φώναζαν ότι είναι εντελώς ακατάλληλο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Ταμείου. Εδώ και τρία χρόνια το κτίριο εγκαταλείπεται, καθώς ο ΟΑΕΕ ψάχνει για νέα στέγη, μαρτυρώντας επί της ουσίας τη χαριστική αγορά που έγινε τότε παρά τις αντιδράσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
“Πρόκειται για το σκάνδαλο της αγοράς του κτιρίου του ΟΑΕΕ επί εποχής κυβέρνησης Σημίτη, με έντονη την πληροφορία (την οποία θέλει να διερευνήσει ο Τέρενς Κουίκ) ότι το κτίριο μοσχοπουλήθηκε από συγγενικό πρόσωπο ισχυρού πολιτικού παράγοντα του νησιού, προσκείμενου στο ΠΑΣΟΚ”, υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση, το ζήτημα για το κτίριο του ΟΑΕΕ μετέφερε στον Τέρενς Κουίκ το προεδρείο του Επιμελητηρίου σε συνάντηση που είχαν. 

Συνεχίζεται η έρευνα για τη νέα πτέρυγα
Ο κ. Κουίκ,δεν έχει εγκαταλείψει και τις διαδικασίες ελέγχου του έργου της νέας πτέρυγας του “Σκυλίτσειου”, όπως αναφέρει σχετικά. 
«Εισαγγελική έρευνα χρήζει και το κόστος κατασκευής και εξοπλισμού της συγκεκριμένης πτέρυγας, που λέγεται ότι ξεπερνά τα 24.000.000 ευρώ για 5.000 τμ, σε σύγκριση με τα 6.000.000 ευρώ που κόστισε η επέκταση και ο εξοπλισμός ιδιωτικής πολυκλινικής στη Χίο, εμβαδού 3.500 τμ», σχολίασε σχετικά, δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να αλληθωρίσει σε κανένα από τα σκάνδαλα που η ομερτά στο νησί κρατούσε μακριά από τη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Κουίκ ενημερώθηκε παράλληλα για μια σειρά από άλλα ζητήματα όπως η μείωση κατά 25% των επιχειρήσεων στο νησί, η κατάσταση του Τελωνείου, της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, το μεταφορικό ισοδύναμο, οι βίζες για τους τουρίστες από την Τουρκία, η αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Χίου κα.

“Να με δει ως σύμμαχο ο Λαμπρινούδης και όχι ως εχθρό”

"Με δεδομένο ότι προσωπικά δεν εκλέγομαι στο νησί, άρα δεν επαιτώ τον οποιονδήποτε σταυρό προτίμησης, θεωρώ – εγώ προσωπικά - ανάξιο σχολιασμού τις δηλώσεις του επί σειρά ετών μόνιμου κατοίκου της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος προέβη στην πολιτική απρέπεια να χαρακτηρίσει τις προσπάθειες ενός Βουλευτή Επικρατείας για το δικό του το νησί, ως κινήσεις εντυπωσιασμού και κομματικού χαρακτήρα.Δεν θα αναφερθώ στο τι έχω προσφέρει στο νησί και ως δημοσιογράφος – άρα έξω από κόμματα - ,απλά θα τον παρακαλέσω να ξανασκεφθεί την αμετροεπή συμπεριφορά του, όπως επίσης να σκεφθεί εάν έχει την πολυτέλεια το νησί να βάζει ο Δήμαρχος απέναντι ένα χέρι βοηθείας που θέλει την επίλυση ή δίνει τη συμπαράσταση στην επίλυση προβλημάτων και που μάχεται για το ξεβρόμισμα του νησιού από τα σκάνδαλα σε πολλά δημόσια έργα.
Ελπίζω να αντιλαμβάνονται κάποιοι τις πολύ ξεκάθαρες και ειλικρινείς προθέσεις μου για τη Χίο»
ανέφερε τέλος ο βουλευτής, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης που υπήρξε πριν από λίγο διάστημα, όταν δέχθηκε την κριτική Λαμπρινούδη ότι κινείται με βάση τον εντυπωσιασμό.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ