8.10.2014 10:39

Θυμάται τη Μικρασιατική Καταστροφή ο Φιλοτεχνικός

Ένα βιβλίο και ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τις συγκλονιστικές μνήμες από τη Μικρασιατική Καταστροφή επέλεξε ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου ως αφιέρωμα στη συμπλήρωση 92 χρόνων από τα γεγονότα που συντέλεσαν στη διαμόρφωση του σημερινού γεωπολιτικού status στο χώρο του Αιγαίου.
Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κωνσταντινουπόλεως, Ειρήνη Σαριόγλου, θα παρουσιάσει το βιβλίο της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη «Το χρονικό των Δέκα Ημερών» και το ντοκιμαντέρ «Γράμματα χωρίς παραλήπτη».  
Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Παγχιακός Μουσικός Σύλλογος Αρμονία με παραδοσιακά Μικρασιατικά τραγούδια υπό τη διεύθυνση της Βίνας Αμπανούδη. Στο κανονάκι η Λαμπρινή Κάμπουρα και στο ακορντεόν η Κατερίνα Κούτση.
Η εκδήλωση, λόγω της αναμενόμενης μεγάλης προσέλευσης από ανθρώπους που επιθυμούν να κρατήσουν ζωντανή την ανάμνηση από τις χαμένες πατρίδες, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα θεάτρου του Ομηρείου το προσεχές Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 19.30. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ