1.9.2014 11:24

«Θύματα των επιχειρηματικών συμφερόντων»

- ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΜΙΛΤ. ΒΑΡΒΙΤΙΣΩΤΗ

Επιστολή διαμαρτυρίας, ακόμη μια μεταξύ άλλων, απέστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας το Εργατικό Κέντρο ζητώντας από τον ίδιο ξεκάθαρες θέσεις πάνω στο ζήτημα των προβλήματων των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που παρουσιάστηκαν για μια ακόμη καλοκαιρινή περίοδο.

Στην επιστολή του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει:

"Τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου δεν είναι οι επαίτες μιας Αθηνοκεντρικής κυβέρνησης και πολιτικής, που γνωρίζει την «νησιωτικότητα»,  μόνο ως ορολογία στο Σύνταγμα.

Δυστυχώς, αυτό αποδεικνύει  η πολιτική που εφαρμόζεται, ιδιαιτέρα όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας, είτε μεταξύ τους, είτε με τον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδος.

Αδυνατείτε, προφανώς, να καταλάβετε και να κατανοήσετε,  ότι για τους νησιώτες, οι θαλάσσιοι δρόμοι, είναι  οι μοναδικοί δρόμοι.                               Επίκαιρο παράδειγμα αποτελεί η εφαρμογή πολιτικών από τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (NEL LINES) η οποία παραβιάζει συστηματικά τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς τους νησιώτες. Για ακόμα μια φορά γινόμαστε θύματα επιχειρηματικών συμφερόντων και απειλούμαστε με ακυρώσεις δρομολογίων και πολύωρες καθυστερήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ταλαιπωρία των επιβατών του δρομολογίου Θεσσαλονίκη-Λήμνος για την 20ωρη καθυστέρηση και την είσπραξη ασαφών δικαιολογιών για την κατάσταση αυτή.

Πέρυσι, για το διάστημα Οκτώβριος 2013 με Απρίλιος του 2014, εταιρείες που εκτελούσαν το δρομολόγιο Λέσβος-Χίος-Πειραιάς αποφάσισαν να μειώσουν τα δρομολόγια σε τέσσερα την εβδομάδα. Τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα προς εξυπηρέτηση δύο μεγάλων νησιών των οποίων ο πληθυσμός ξεπερνάει συνολικά τις 100.000. και την ίδια στιγμή που το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων είναι σχεδόν ένας μισθός πλέον. Καταγγέλλουμε τα όσα απαράδεκτα βιώνουν οι κάτοικοι των νησιών μας και τις πολιτικές ακτοπλοϊκών εταιρειών που καπηλεύονται την ανάγκη του κόσμου.                        

• Ζητούμε την συνεχόμενη και χωρίς προβλήματα διασύνδεση των νησιών του ΒΑ Αιγαίου.

• Ζητούμε άμεσα την επιβολή του νόμου και την παρέμβαση όλων των αρμοδίων φορέων ούτως ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των νησιωτών και να μην αποτελούν έρμαια της διαμάχης για την ανακατανομή των πόρων στις άγονες γραμμές.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες".

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ