3.5.2013 18:10

Θύελλα στην παράταξη Λαμπρινούδη

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ Β. ΜΥΡΙΑΓΚΟ ΚΑΙ Π. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟΥ Κ.Ε.Κ. ΟΜΗΡΟΣ

Σε κατάσταση αναγγελίας θύελλας βρήκε η επόμενη μέρα του Δημοτικού Συμβουλίου το συνδυασμό της πλειοψηφίας.

Αν και η αίσθηση είναι ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει την απειλή του, ο  Π. Λαμπρινούδης θα καλέσει σε απολογία τους δημοτικούς συμβούλους Βασίλη Μυριαγκό και Παντελή Αποστολίδη, που παρά την προειδοποίηση του πριν από την ψηφοφορία ότι θα διαγραφούν απο το συνδυασμό, καταψήφισαν την πρόταση μερικής αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου του αδρανούς και υπό εκκαθάριση Κ.Ε.Κ Όμηρος, για την κάλυψη υποχρεώσεων προς τη ΔΟΥ Χίου.

«Θα κληθούν να μου δώσουν εξηγήσεις και θα τους βάλω στη θέση τους, όταν λέω κάτι το εννοώ», υποστηρίζει ο Π. Λαμπρινούδης, παρά το ότι προσπαθεί να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν ο δήμαρχος  εισηγήθηκε την μερική αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας, ύψους 50.000 ευρώ για να πληρώσει  οικονομικές υποχρεώσεις στη ΔΟΥ., αλλά και για να προωθηθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η διαδικασία της εκκαθάρισης ώστε να απεμπλακούν οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέλιος Καμπούρης και Παντελής Ξυδιάς που δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα επειδή έχουν χρεωθεί την ολοκλήρωση και εποπτεία της διαδικασίας.

Παρά την δέσμευση του δήμαρχου ότι δεν θα προχωρήσει στην εκταμίευση αν δεν πάρει την έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών, οι προαναφερόμενοι και η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισαν την εισήγηση επισημαίνοντας τις  επιφυλάξεις για τη νομιμότητα και το αποτέλεσμα της διαδικασίας που εξέφρασε η Οικονομική Υπηρεσία.

Το γεγονός εξόργισε το δήμαρχο που τους κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες της πράξης τους επισείοντας την απειλή της διαγραφής, επειδή, όπως τονίζει, προσπαθεί να κλείσει άλλη μια αμαρτωλή υπόθεση που παρέλαβε από τους παλιούς δήμους και δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές από τα στελέχη του.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ