26.4.2012 10:10

Θετικός στην επένδυση Ρόκα

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

 
Θετικά αντιμετωπίζει την επένδυση των ανεμογεννητριών η δημοτική αρχή Λέσβου, υπό τον όρο να πεισθεί η τοπική κοινωνία ότι θα υπάρξει προσπάθεια από την εταιρεία για τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση. Κλιμάκιο της εταιρίας Χ. Ρόκας Α.Β.Ε.Ε., μέλος του ομίλου Iberdrola, αναζητώντας συμμάχους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είχε συνάντηση με τη δημοτική αρχή Λέσβου και  τους επικεφαλείς των παρατάξεων με τους οποίους συζήτησαν τις λεπτομέρειες της επένδυσης, που στη Λέσβο είναι πολύ μεγαλύτερη από τη δική μας, αφού  θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στο δυτικό μέρος του νησιού, συνολικής ισχύς 306 MW.
 
Διεκδικήσεις
«Είμαστε θετικά διακείμενοι στην επένδυση των ανεμογεννητριών, θεωρώντας ότι η αιολική ενέργεια είναι η πιο ήπια μορφή αξιοποίησης ενός φυσικού φαινόμενου όπως είναι ο άνεμος, την οποία άλλωστε δέχεται και η Greenpeace, διαφωνώντας με όσους προβάλλουν αρνητικό λόγο», δηλώνει στον «π»  ο δήμαρχος Δ. Βουνάτσος.
«Θα συζητήσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής προκειμένου να εκφράσουμε τη θέση μας στο πλαίσιο της διαβούλευσης που πραγματοποιείται με τους φορείς του τόπου. Η άποψη του Δήμου Λέσβου δεν έχει αποφασιστικό χαρακτήρα στο ζήτημα, αλλά θα διεκδικήσουμε ρόλο στην επένδυση και το σεβασμό των προϋποθέσεων που θα θέσουμε.»
 
Τα αντισταθμιστικά οφέλη
Τις ιδιαίτερες επαφές με το κλιμάκιο είχε ο αντιδήμαρχος Ι. Βαττός, που επισημαίνει τα κέρδη που θα έχουν ο Δήμος και οι δημότες από τα αντισταθμιστικά οφέλη
«Σε κάθε περίπτωση προσβλέπουμε και στα αντισταθμιστικά οφέλη που είναι πολύ σοβαρά σε οικονομικό επίπεδο, θα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα με τις παράπλευρες επενδύσεις της εταιρίας, αλλά θεωρούμε πολύ σημαντικά και τα έργα βελτίωσης των οδικών δικτύων που θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη και έξοδα του ομίλου».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ