4.10.2016 12:15

Θετικές οι εξελίξεις για το έργο του Αγ. Γεωργίου Συκούση

Ευκαιρία για επανεκκίνηση των εργασιών στο έργο της αποκατάστασης του Αγ. Γεωργίου Συκούση διαβλέπει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου Ανδρ. Μιχαηλίδης, καθώς με πρόσφατη απόφαση το έργο παραμένει εντός του προγράμματος ΕΣΠΑ έως τις 31 Μαρτίου του 2018.

Το έργο αντιμετώπιζε σοβαρά προβληάμτα υποχρηματοδότησης που σύμφωνα και με τον κ. Μιχαηλίδη, το καθιστούσαν ανενεργό. Το έργο εντάχθηκε τον Ιούλιο στο ΕΣΠΑ, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού στο ΕΣΠΑ  της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, με δικαιούχο φορέα τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και προϋπολογισμό 882.812 ευρώ.

«Η επικείμενη επανεκκίνηση των εργασιών θα επιτρέψει την αποκατάσταση ενός σημαντικού μνημείου του νησιού μας και θα αποτελέσει μια μικρή τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία», αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης σε ανακοίνωσή του.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ