1.10.2012 20:51

Θέμα γοήτρου και επιβίωσης η επιστροφή στην ελληνική σημαία

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

 
Συνάντηση με τον πρόεδρο, Χαράλαμπο Φαφαλιό, και τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Cooperation Committee) είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης,.
Οι Έλληνες πλοιοκτήτες συνεχάρησαν την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ αντιμετώπισαν θετικά την προτροπή του κ. Μουσουρούλη για νηολόγηση περισσότερων πλοίων στην ελληνική σημαία.
«Η ελληνόκτητη ναυτιλία είναι ενιαία, παγκόσμια και ισχυρή. Αυτό αποτυπώνεται σε κάθε επαφή που έχει το Υπουργείο και εγώ προσωπικά, εντός της χώρας αλλά και διεθνώς. Η Ελληνική κυβέρνηση στηρίζει έναν τομέα εθνικής υπεροχής σε κάθε επίπεδο.
Συζητήσαμε όλα τα θέματα που απασχολούν τη δραστηριότητα της ελληνόκτητης ναυτιλίας και συνομολογήσαμε την ανάγκη παγκόσμιας προσέγγισής τους. Αυτό γίνεται και θα εξακολουθήσει να γίνεται τόσο  σε τεχνικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο στα διεθνή φόρα, όπου η Ελλάδα είναι παρούσα και ισχυρή. Συζητήσαμε επίσης την προοπτική να στηριχθεί η προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο μας να καταστήσει ελκυστική την Ελληνική σημαία.
Παρουσίασα το χρονοδιάγραμμα και τις δράσεις που υλοποιούμε προς αυτή την κατεύθυνση και αποκόμισα την εντύπωση ότι η προσπάθειά μας θα τύχει στήριξης. Η ναυτιλία είναι εξωστρεφής δραστηριότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει γρήγορα τη χώρα μας στην έξοδο από την κρίση και σε αυτή την κατεύθυνση επενδύουμε με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε  ο υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης.
Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, υποστήριξε ότι από την καινούργια χρονιά θα μπορεί να λειτουργήσει το ελληνικό νηολόγιο σε νέο ελκυστικότερο πλαίσιο και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ελληνόκτητη Ναυτιλία, που είναι πρώτη δύναμη παγκοσμίως, μπορεί να φέρει και την ελληνική σημαία στην πρώτη θέση.
«Αυτό δεν είναι μόνο θέμα εθνικού γοήτρου, αλλά είναι και θέμα εθνικής επιβίωσης», είπε χαρακτηριστικά και καταλήγοντας κάλεσε τους εφοπλιστές να επενδύσουν στην χώρα μας. «Δίνουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες που μεγαλουργούν σε διεθνές επίπεδο, να δουν τις επενδυτικές προοπτικές που διανοίγονται στη χώρα μας και να στηρίξουν την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την επανένταξη της χώρας στον διεθνή οικονομικό χάρτη».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ