16.6.2012 13:06

Θέλουν να «υιοθετήσουν» το Βοτανικό Κήπο

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΝΗΤΟΥΣΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

 
Δεν έκρυψαν ποτέ ότι ο Βοτανικός Κήπος αποτελεί κομμάτι του χωριού τους, άρα και κτήμα τους και μετά από λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησαν στο χωριό με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων, οι κάτοικοι των Νενήτων κατέληξαν σε χειροπιαστές προτάσεις τις οποίες μέσω του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Τ. Ταναϊνη, απευθύνουν στο δήμαρχο και στο υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο.
 
 
Οι προτάσεις
Οι σύλλογοι των Νενήτων προτείνουν, να παραχωρηθεί η χρήση, η λειτουργία, η διαχείριση και η αξιοποίηση στην «Μονομετοχική αξιοποίησης Ακινήτων δήμου Χίου Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ» στη διοίκηση της οποίας θα συμμετέχει και  ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νενήτων ως εκπρόσωπος της περιοχής.
Η συντήρηση και λειτουργία του κήπου σύμφωνα με τις προτάσεις θα γίνεται ε μόνιμη βάση από δυο δημοτικούς υπαλλήλους ασχολούνται αποκλειστικά και με την περιοδική επιστημονική υποστήριξη από την υπηρεσία πρασίνου του δήμου Χίου, με τους γεωπόνους τους οποίους διαθέτει.
Παράλληλα μια υπάλληλος της εταιρείας μαζί με τα άλλα της καθήκοντα να επιφορτιστεί και με τη διοικητική υποστήριξη του Βοτανικού κήπου ενώ οι εθελοντικές οργανώσεις και οι φορείς των Νενήτων μέσα από ένα μνημόνιο συνεργασίας θα συνδράμουν εθελοντικά στη συντήρηση και λειτουργία του.
Εκτός από τα παραπάνω από το Δήμο Χίου ζητούνται τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά, η εγκατάσταση τηλεφωνικής γραμμή και κυρίως η εκτέλεση έργου που θα αποκαταστήσει την προσβασιμότητα στον κήπο για τα μεγάλα πούλμαν.
 
Και προβολή
Υπολογίζεται ότι με 40.000 ευρώ το χρόνο ο Βοτανικός Κήπος θα είναι
λειτουργικός, επισκέψιμος και προσοδοφόρος.
Οι κάτοικοι των Νενήτων σκοπεύουν παράλληλα να προσωρήσουν και σε άλλες πρωτοβουλίες ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας και προβολής του Βοτανικού κήπου, μέσα από τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας σε υπάρχοντα κτίσματα του χωριού για την υποδεχή φοιτητών από την Ελλάδα και την Ευρώπη  καθώς και άλλους επισκέπτες, τη συνεργασία με όλα τα σχολεία, με τα τουριστικά γραφεία για να μπει στους προτεινόμενους τουριστικούς προορισμούς ο Βοτανικός Κήπος, διαφήμιση  στο INTERNET  και ένταξη του, ως σταθμού σε περιπατητικές διαδρομές
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ