9.9.2015 17:56

Θέλουν να δοκιμαστούν

ΟΙ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΕΣ

Με την αισιοδοξία του πρωτάρη αλλά και των χρόνων τους οι περισσότεροι, μπαίνουν στο στίβο της πολιτικής,  για πρώτη φορά. Οι περισσότεροι πλην του Κ. Τριαντάφυλλου που γνώρισε τα πράγματα και εκ των έσω, έχουν την αισιοδοξία και τη φιλοδοξία ότι φτάνει να θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα και θα το κατορθώσουν.

Με αυτή την αισιοδοξία, τη σιγουριά και την καθαρότητα στο βλέμμα ζητούν την ψήφο των πολιτών σε αυτές τις εκλογές ο καθένας παρουσιάζοντας τα δικά του επιχειρήματα και προτάσσοντας τους στόχους του κόμματος και του πολιτικού σχηματισμού που εκπροσωπούν. Το σίγουρο είναι πως όλοι συμφωνούν ότι το σήμερα πρέπει να αλλάξει άρδην!

Π. Τασσοπούλου (ΝΔ)

«Οι αγώνες μου για την παράταξη της αλήθειας, της λογικής, του ήθους, της αγάπης για την πατρίδα, της δικαιοσύνης και ης προόδου, είναι πολυετείς και γνωστοί σε όλους.

Αποφάσισα να είμαι τώρα υποψήφια βουλευτής διότι είναι τέτοια η κρισιμότητα των ημερών που ζούμε, που απαιτεί τη συσπείρωση όλων και την κήρυξη πανστρατιάς για να απαλλαγεί η χώρα από τη μοιρολατρία, την οπισθοδρόμηση, την παθογόνο ιδεοληψία, την ανικανότητα και την αδιαφορία για την Ελλάδα και τους Έλληνες, από όλα αυτά δηλαδή που μας καταδυναστεύουν από τον περασμένο Ιανουάριο εξαιτίας της απελθούσας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξαιτίας των ανεκδιήγητων κυβερνώντων που υφαρπάζοντας την ψήφο των πολιτών με υποσχέσεις , που όχι μόνο αποδείχθηκαν ψεύτικες και απατηλές αλλά και οδήγησαν τη χώρα μια ανάσα από την ολοκληρωτική καταστροφή.

Αποφάσισα λοιπόν ότι αξίζει να παλέψω για μια ακόμη φορά κι από ένα άλλο μετερίζι για τη ΝΔ, γατί είναι αυτή που εγγυάται την εργασία, την αξιοπρέπεια, την περηφάνια και την πρόοδο και είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να εξυψώσει και πάλι την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει

Είναι η μόνη δύναμη που εμπνέει ελπίδα και σιγουριά, γιατί έχει όραμα , σχέδιο, και πίστη στο αύριο και γιατί μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά και να χαρίσει και πάλι το χαμόγελο στους Έλληνες».

Μιχ. Σόδης (ΑΝ.ΕΛ.)

«Εμπλέκομαι στην εκλογική διαδικασία όντας ένας πολίτης και επιχειρηματίας  που βιώνω την δύσκολη οικονομία συγκυρία και διατηρώ, όπως και οι περισσότεροι συμπολίτες μου, την ελπίδα κάτι να αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Ανέκαθεν η πατρίδα ζήταγε από όλους μας να παραμερίσουμε το προσωπικό μας όφελος και να μετατραπούμε σε πολίτες με συνολική πολιτική και κοινωνική συνείδηση. Πιστεύοντας ότι το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη από καθαρές φωνές και ευελπιστώντας ότι σε κάθε περίπτωση, η ίδια η κοινωνία θα κρίνει την διαχρονικότητα των απόψεων του κάθε πολιτικού, επέλεξα να σταθώ στο πλευρό των ΑΝ.ΕΛ. και του Πάνου Καμένου, γιατί πιστεύω ότι η προσφορά και η συνεισφορά του στο πολιτικό σκηνικό απαιτείται το επόμενο διάστημα. Οι ΑΝ.ΕΛ. απέδειξαν ότι σε κρίσιμες ώρες για την πατρίδα σημασία έχει μόνο το εθνικό συμφέρον, ακόμη και αν σε αρκετές περιπτώσεις έρχεται σε ευθεία αντίθεση με απόψεις που πιθανά προσδιορίζουν πολιτικά έναν χώρο. Σημασία έχει μόνο το πως θα καταφέρει η χώρα μας να βγει από τον κυκεώνα των υποχρεώσεων, να σταθεί στα πόδια της, να προχωρήσει και να ανακάμψει. Κρίνοντας στην πορεία ότι θα συνεχίζουμε να αναζητούμε συνειδητά τις πράξεις εκείνες που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον, που θα διακρίνουν τα μεγαλεία από τις μικρότητες, συντάσσομαι με τους ΑΝ.ΕΛ. πιστεύοντας ότι η παρουσία τους στο επόμενο Κοινοβούλιο αποτελεί μια εθνική συμφωνία, τέτοια και όση απαιτείται, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, προσδοκώντας τα καλύτερα στο μέλλον».

Πάρης Τσάρτας (ΠΟΤΑΜΙ)

«Η απόφαση μου επηρεάστηκε από δυο βασικά ζητήματα που είναι και οι σταθερές θέσεις του κόμματος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Το ένα είναι η σταθερή θέση για την Ευρώπη και το δεύτερο είναι η ανάγκη να προκύψουν συνεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης. Η μόνη λύση για τη χώρα είναι να υπάρξει μια περίοδος παραγωγική αναπτυξιακή και δημιουργική για να μπορέσουμε να βγούμε από το μνημόνιο

Αυτό πρέπει να είναι το βασικό σκεπτικό σε κάθε πολίτη που θα πάει στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου».

Μιχαήλ Βοξάκης (ΠΟΤΑΜΙ)

«Μέσα από το Ποτάμι και την Πολιτική αποφάσισα να διεκδικήσω όσα αξίζουμε και δικαιούμαστε ως Έλληνες. Με το Ποτάμι προσδοκώ να ασχολούνται με τη δημόσια και πολιτική ζωή μόνο άξιοι και δημιουργικοί πολίτες και όχι άεργοι και κρατικοδίαιτοι. Να έλθουν σοβαρές επενδύσεις στη χώρα μου. Να διαχειριστούμε αποτελεσματικά το μεταναστευτικό. Να καταργήσουμε το 23% στην εκπαίδευση. Να αξιολογούμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Να νοικοκυρέψουμε και να μειώσουμε το κόστος του Δημόσιου τομέα μέσα από τον ορθολογισμό των δαπανών και την κατάργηση των 450 περίπου διαφορετικών μισθολογίων. Να μηχανογραφήσουμε και να κάνουμε ηλεκτρονική όλη τη Δημόσια Διοίκηση, ώστε ο πολίτης να μη σπαταλά χρόνο και χρήμα μέσα στο λαβύρινθο των υπηρεσιών. Να αυξήσουμε την κοινωνική πρόνοια στους οικονομικά ασθενείς.  Να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας Προμηθειών που θα ελέγχει συνολικά τις δημόσιες δαπάνες. Να πατάξει την φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Να τιμωρηθούν όσοι έκλεψαν και δωροδοκήθηκαν εις βάρος της χώρας μας και των πολιτών.  Να ελεγχθεί η προέλευση του μαύρου χρήματος μέσα από το ‘’πόθεν έσχες’’ όλων των δημοσίων παραγόντων και υπαλλήλων. Να θεσμοθετήσουμε το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ως Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, ώστε να αυξηθεί το κύρος του, να ελαχιστοποιηθεί η εξάρτησή του από την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία και να διασφαλιστεί η θέση του ως ανεξάρτητου πειθαρχικού οργάνου της διοίκησης.

Συμπορευόμενος με το Ποτάμι απαιτώ και αγωνίζομαι να αλλάξουν οι δομές του πελατειακού κράτους και να κυριαρχήσει η αξιοκρατία και η δημιουργικότητα σε όλους μας».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ