8.5.2012 9:47

Θα τους προβληματίσει;

6 ΜΟΝΑΔΕΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

 
Η ευφορία από την κοινά αποδεκτή παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο νικητής των εκλογών της 6ης Μαΐου σκεπάζει τοπικά τη χαμηλότερη συγκριτικά επίδοση του τοπικού ψηφοδελτίου. Το αποτέλεσμα της Χίου υπολείπεται κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες του πανελλαδικού και είναι από τα χαμηλότερα στην επικράτεια, αν και συνέτρεχαν όλες οι προϋποθέσεις για να είναι σαφώς καλύτερο.
Το ψηφοδέλτιο ανανεώθηκε κατά 75%, ενσωματώθηκαν σ’ αυτό η έξωθεν καλή μαρτυρία του Μαν. Στάθη, η νεοεισερχόμενη φωνή του Μικέ Κριμιζή με επιρροές στον κόσμο της αγοράς και η πανεπιστημιακή ενδυνάμωση από τον Αρ. Τύμπα.
Αν σ’ αυτό συνυπολογιστεί η στήριξη του ψηφοδελτίου από τον Αν. Κοτσακά και ο κατά τεκμήριο πιο οργανωμένος προεκλογικός αγώνας από όλα τα κόμματα στη Χίο, με καθημερινή πολύωρη παρουσία στους δρόμους της Χίου κυριολεκτικά μέρα και νύχτα, το 10,5% θεωρείται ρηχό αποτέλεσμα.
Θα αναζητηθούν οι αιτίες του;
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο πρωταγωνιστούν επανελλειμμένα σε ακραίες θέσεις και συμπεριφορές, με βατήρα τους τις συνδικαλιστικές τους θέσεις. Πρωταγωνιστούν σε κινητοποιήσεις, πολλές φορές υπερβολικές ή αναίτιες, που στο τέλος – τέλος κάνουν την κοινωνία να δυσανασχετεί. Άραγε αυτή η πρακτική των «ιστορικών» στελεχών της Χίου είναι άσχετη με το πολύ μέτριο τοπικά αποτέλεσμα; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ