8.5.2012 9:47

Θα τους προβληματίσει;

6 ΜΟΝΑΔΕΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

 
Η ευφορία από την κοινά αποδεκτή παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο νικητής των εκλογών της 6ης Μαΐου σκεπάζει τοπικά τη χαμηλότερη συγκριτικά επίδοση του τοπικού ψηφοδελτίου. Το αποτέλεσμα της Χίου υπολείπεται κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες του πανελλαδικού και είναι από τα χαμηλότερα στην επικράτεια, αν και συνέτρεχαν όλες οι προϋποθέσεις για να είναι σαφώς καλύτερο.
Το ψηφοδέλτιο ανανεώθηκε κατά 75%, ενσωματώθηκαν σ’ αυτό η έξωθεν καλή μαρτυρία του Μαν. Στάθη, η νεοεισερχόμενη φωνή του Μικέ Κριμιζή με επιρροές στον κόσμο της αγοράς και η πανεπιστημιακή ενδυνάμωση από τον Αρ. Τύμπα.
Αν σ’ αυτό συνυπολογιστεί η στήριξη του ψηφοδελτίου από τον Αν. Κοτσακά και ο κατά τεκμήριο πιο οργανωμένος προεκλογικός αγώνας από όλα τα κόμματα στη Χίο, με καθημερινή πολύωρη παρουσία στους δρόμους της Χίου κυριολεκτικά μέρα και νύχτα, το 10,5% θεωρείται ρηχό αποτέλεσμα.
Θα αναζητηθούν οι αιτίες του;
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο πρωταγωνιστούν επανελλειμμένα σε ακραίες θέσεις και συμπεριφορές, με βατήρα τους τις συνδικαλιστικές τους θέσεις. Πρωταγωνιστούν σε κινητοποιήσεις, πολλές φορές υπερβολικές ή αναίτιες, που στο τέλος – τέλος κάνουν την κοινωνία να δυσανασχετεί. Άραγε αυτή η πρακτική των «ιστορικών» στελεχών της Χίου είναι άσχετη με το πολύ μέτριο τοπικά αποτέλεσμα; 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ