Ειδήσεις

8/5/12 9:47

τελ. ενημ.: 9/5/12 10:44

Θα τους προβληματίσει;

6 ΜΟΝΑΔΕΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

 
Η ευφορία από την κοινά αποδεκτή παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο νικητής των εκλογών της 6ης Μαΐου σκεπάζει τοπικά τη χαμηλότερη συγκριτικά επίδοση του τοπικού ψηφοδελτίου. Το αποτέλεσμα της Χίου υπολείπεται κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες του πανελλαδικού και είναι από τα χαμηλότερα στην επικράτεια, αν και συνέτρεχαν όλες οι προϋποθέσεις για να είναι σαφώς καλύτερο.
Το ψηφοδέλτιο ανανεώθηκε κατά 75%, ενσωματώθηκαν σ’ αυτό η έξωθεν καλή μαρτυρία του Μαν. Στάθη, η νεοεισερχόμενη φωνή του Μικέ Κριμιζή με επιρροές στον κόσμο της αγοράς και η πανεπιστημιακή ενδυνάμωση από τον Αρ. Τύμπα.
Αν σ’ αυτό συνυπολογιστεί η στήριξη του ψηφοδελτίου από τον Αν. Κοτσακά και ο κατά τεκμήριο πιο οργανωμένος προεκλογικός αγώνας από όλα τα κόμματα στη Χίο, με καθημερινή πολύωρη παρουσία στους δρόμους της Χίου κυριολεκτικά μέρα και νύχτα, το 10,5% θεωρείται ρηχό αποτέλεσμα.
Θα αναζητηθούν οι αιτίες του;
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο πρωταγωνιστούν επανελλειμμένα σε ακραίες θέσεις και συμπεριφορές, με βατήρα τους τις συνδικαλιστικές τους θέσεις. Πρωταγωνιστούν σε κινητοποιήσεις, πολλές φορές υπερβολικές ή αναίτιες, που στο τέλος – τέλος κάνουν την κοινωνία να δυσανασχετεί. Άραγε αυτή η πρακτική των «ιστορικών» στελεχών της Χίου είναι άσχετη με το πολύ μέτριο τοπικά αποτέλεσμα; 

Σχόλια άρθρου: 0