21.11.2012 16:16

Θα συνεχιστεί η έκδοση βίζας στα νησιά μας

Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Την πρόθεση του υπουργείου Εξωτερικών να συνεχίσει το πιλοτικό πρόγραμμα διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κατάφερε να εκμαιεύσει από τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών μετά από ερώτηση του στη Βουλή ο Κ. Τριαντάφυλλος.
Όπως επισημαίνει ο Χιώτης Βουλευτής,  τα στοιχεία από την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος είναι ιδιαίτερα θετικά και ενθαρρυντικά τόσο που να αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών ότι: «…θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και των διατάξεων που επιβάλλονται από το ενωσιακό κεκτημένο και τη συμμετοχή μας στην Ενισχυμένη Συνεργασία Σένγκεν και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη συνέχιση της εφαρμογής του Προγράμματος δεδομένου ότι έχει αυξημένη προστιθέμενη αξία για τη χώρα μας καθώς και για την διευκόλυνση της ροής των επισκεπτών προς τη χώρα μας από όποιο σημείο της υφηλίου και αν προέρχονται».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ