7.12.2012 22:54

Θα συναντηθούμε σύντομα στους δρόμους

ΛΙΓΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ

«Αυτή η σφαίρα δεν ήτανε τυχαία, κάτω τα χέρια σας από τη νεολαία». Με κυρίαρχο αυτό το σύνθημα,  λίγοι φοιτητές και μαθητές λυκείων εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
 
Η αστυνομία περιφρούρησε διακριτικά την πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία  Βουνακίου, διάσχισε την προκυμαία και κατέληξε στο αστυνομικό μέγαρο χωρίς παρατράγουδα.
 
Η αστυνομική διεύθυνση ήταν σε περιορισμένη επιφυλακή,  μικρή δύναμη που  είχε αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου δεν χρειάστηκε να επέμβει, η προσπάθεια του προϊστάμενου της Ασφάλειας Α. Δαμίρη να μιλήσει μαζί τους έπεσε στο κενό και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κ. Λαγός αρκέστηκε να παρακολουθεί τους νεαρούς από μακριά.
 
Πολλά από τα συνθήματα στράφηκαν κατά της αστυνομίας και της κρατικής βίας και λίγο αργότερα οι νεαροί αποχώρησαν υποσχόμενοι ότι «θα συναντηθούν στους δρόμους και πάλι σύντομα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ