14.5.2015 17:56

Θα σπάσει αβγά;

ΑΝΟΙΞΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΒΟΥΡΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΑΔΕΙΑΝΑ ΚΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΚΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ

Ασφυκτιούν λόγω ελλείψεως χώρου οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου συγκεντρωμένεςστην πλειοψηφία τους στο κέντρο της πόλης σε δημοτικά ακίνητα και γραφεία που θεωρούνται ακατάλληλα και διόλου λειτουργικά τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους δημότες.

Στα δυο στενά βρίσκεται η δημοτική αρχή που καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στην επίλυση του ζητήματος και στα εμπόδια που εμφανίζουν οι υπάλληλοι που επιθυμούν μεν τη μετακίνηση εκτός κέντρου φτάνει δε, αυτή να μην αφορά τους ίδιους.

Στα παλιά δημαρχεία

Μακροπρόθεσμα ο Δήμος Χίου προτίθεται να αξιοποιήσει τα δημοτικά ακίνητα στο κέντρο της πόλης. Στη λίστα σε πρώτιστη θέση βρίσκεται το κτίριο της οδού Λάδης, το οποίο όμως για να επισκευαστεί, να διαμορφωθεί και να χρησιμοποιηθεί χρειάζεται χρόνο και χρήματα που στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν. Έτσι το πλάνο της δημοτικής αρχής αναπροσαρμόζεται σε εξωστρεφή κατεύθυνση και στη λογική της αξιοποίησης των κτιρίων των πρώην δημαρχείων στα Θυμιανά και στο Χαλκειός.

Η συζήτηση έχει ανοίξει όπως έχει ανοίξει και ο κύκλος των ενστάσεων από μερίδα υπαλλήλων που δεν θέλουν να... ξεβολευτούν.

Θα σπάσει αβγά ο Μ. Βουρνούς ή θα υπαναχωρήσει κάτω από την πίεση των υπερβολικών απαιτήσεων τους;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ