4.9.2013 11:09

Θα ενισχυθεί η frontex στα νησιά;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ερώτηση με θέμα το ζήτημα που «καίει» αυτές τις μέρες τα νησιά μας, την παράνομη  εισροή μεταναστών στο Αιγαίο,  κατέθεσε στη Βουλή, προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο Κ. Τριαντάφυλλος.

Ο βουλευτής Χίου, αναφέροντας τα επίσημα στατιστικά της Ελληνικής Αστυνομίας, για το επτάμηνο του 2013, τα οποία αναφέρουν ότι,  η ποσοστιαία μεταβολή του αριθμού των παράνομων μεταναστών που έχουν συλληφθεί στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου είναι τεράστια: 1524,52% για την Α.Δ. Λέσβου, 3137,50% για την Α.Δ. Σάμου και 2872,22% για την Α.Δ. Χίου, ρωτά τους υπουργούς, σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί και προτίθενται να προβούν για την ενίσχυση της επιχειρησιακής δραστηριότητας της FRONTEX, έτσι ώστε το «ταξίδι θανάτου» να ανακόπτεται πριν ακόμα αρχίσει από τις ασιατικές και αφρικανικές ακτές;

Αναλόγως ρωτά τι θα πράξουν, ώστε να γίνεται ισοκατανομή των εκτοπισμένων πληθυσμών ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με τη δυνατότητα της κάθε χώρας και στη συνεργασία με τη γειτονική Τουρκία για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Παράλληλα ο Χιώτης Βουλευτής ζητά να μάθει ποιος είναι ο σχεδιασμός για τις συνθήκες υποδοχής των παράνομων μεταναστών, με δεδομένη την αύξηση του αριθμού τους και την εκτιμώμενη περαιτέρω αύξησή του, εξαιτίας των γεωπολιτικών τριβών στην περιοχή και τέλος αν υπάρχει σχεδιασμός για την αύξηση της Δύναμης της Αστυνομίας και του Λιμενικού στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου;

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ