8.3.2012 9:43

«Θα διεκδικήσω την έδρα για τη Χίο»

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οι δεύτερες σκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου φέρνουν ολοένα και πιο κοντά το ενδεχόμενο άμεσης σύστασης Αναπτυξιακής Εταιρείας υπό την εποπτεία της. Κάθε μέρα που περνά διαφαίνεται ότι ήταν κίνηση βεβιασμένη η απόφαση να κλείσει το σύνολο των πρώην νομαρχιακών αναπτυξιακών εταιρειών (μεταξύ των οποίων και η ΕΝΑ Χίου), καθώς εδώ και ένα χρόνο η Περιφέρεια στερείται στο σύνολο της ένα ευέλικτο αναπτυξιακό εργαλείο.
Την πρόθεση σύστασης Αναπτυξιακής Εταιρείας επιβεβαιώνει ο Κ. Γανιάρης, ο οποίος προσθέτει και μια σημαντική τοπική παράμετρο. «Σκοπεύω να διεκδικήσω την έδρα της για τη Χίο, ως αντίβαρο στη συγκέντρωση των περιφερειακών υπηρεσιών στη Μυτιλήνη», τονίζει.
Να σημειωθεί ότι στην πρόθεση αυτή πιθανά θα έχει σύμμαχο τουλάχιστον την περιφερειακή αξιωματική αντιπολίτευση κι ίσως έτσι βρει εκ νέου προορισμό το συνεδριακό κέντρο «Γ. Καλουτάς», με τη μετατροπή του σε αναπτυξιακό κέντρο συνολικά για το Βόρειο Αιγαίο. Φτάνει να μην ακολουθηθούν οι συνταγές του παρελθόντος… 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ