24.5.2012 12:09

Θα απαντήσουν ή “άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε”;

 
Ενόχλησαν το ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο οι προειδοποιήσεις στο λαό, οι αποκαλύψεις που έκανε το ΚΚΕ, πανελλαδικά και αξιοποίησε και η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωσή του, αποφεύγοντας ως συνήθως να απαντήσει επί της ουσίας στο ΚΚΕ, αναμασά το γνωστό τροπάρι του “καλέσματος για συνεργασία”, ενώ “απορεί” για τη στάση “επίθεσης” του Κόμματος...
            Πάει πολύ να εγκαλούν το ΚΚΕ για “ενότητα” αυτοί που στην Ικαρία συνεργάστηκαν με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ  απέναντι στον υποψήφιο κομμουνιστή δήμαρχο στις τελευταίες τοπικές εκλογές, αυτοί που έχουν δώσει δείγματα γραφής στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και στην τοπική διοίκηση,  με κατά κόρον συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, με μόνο στόχο να κουτσουρέψουν τη δύναμη του ΚΚΕ και των ταξικών δυνάμεων.  
 
            Μήπως συνεργασία εννοούν την προεκλογική υπογραφή συνδικαλιστών τους, για τη μείωση μισθών σε σειρά εργασιακούς χώρους όπως τα ΕΛΠΕ (μείωση μισθών πάνω από 10%, αύξηση του ωραρίου κλπ), τα Super Market Βερόπουλος, (μείωση μισθών 12% στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και 10% στους  με μερική απασχόληση), στον ΗΣΑΠ (με την ΔΑΚΕ υπέγραψαν σύμβαση για μειώσεις μέχρι και 35% ) και βέβαια στους εμποροϋπαλλήλους (στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στη ΝΕΤ: «Πάμε στη διαβούλευση προτείνοντας πάγωμα μισθών»!); Μήπως εννοούν τη θέση τους στο Βόλο για την απεργία των Χαλυβουργών ότι «οι απεργίες είναι υπέρ των εργοδοτών, γιατί δεν φέρνουν αποτέλεσμα»... και ότι η απεργία “ευνοεί τον εργοδότη!” (ΕΚ Βόλου, εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Χ. Κόφφας). Είναι δεκάδες τα παραδείγματα...
 
            Στο σπίτι του κρεμασμένου λοιπόν, δεν μιλάνε για σχοινί. Παρά τα λεγόμενά του, ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει την εκλογική συνεργασία, αφού ξέρει ότι τον χωρίζει χάος με το ΚΚΕ. Δημιουργούν εκ του ασφαλούς κούφιες εντυπώσεις για να κλέψουν ψήφους. Ας σταματήσουν την κοροϊδία λοιπόν και ας απαντήσουν. Το ΚΚΕ με τεκμηριωμένο τρόπο και μάλιστα με τις δηλώσεις των ίδιων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τα εξής από τη συνέντευξή του κ. Δραγασάκη στο «Βήμα», Κυριακή, 13/5/2012 και στον «Real Fm» την Παρασκευή, 11/5/2012:
 
ñ  Για τα περί “καταγγελίας” του μνημονίου, ο κ. Δραγασάκης λέει καθαρά ότι “Δεν είναι και λογικό να το πει κανείς αυτό. Αυτό που θα γίνει είναι μία επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους. Από εκεί και πέρα (...) άλλο το τι θέλουμε να κάνουμε κι άλλο το πώς θα γίνει αυτό...”.
 
ñ  Σε ερώτηση για το «κούρεμα» των οφειλών δανειοληπτών στις τράπεζες ανέφερε επί λέξη: «Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι επειδή είναι δημόσιες οι τράπεζες θα πρέπει να χαρίσουν δάνεια, αλλά θα πρέπει να βρεθούν κοινωνικά δίκαιες και οικονομικά βιώσιμες λύσεις».
 
ñ  Τέλος, στην ερώτηση τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - εδώ είναι και το καλύτερο: «Τα 50 δισ. ευρώ που προβλέπεται να καταβληθούν για την ανακεφαλαιοποίηση και διάσωση του τραπεζικού συστήματος, με το έναν ή τον άλλον τρόπο, θα επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος και εξ αντικειμένου τίθεται θέμα για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Πρέπει να συζητήσουμε τον τρόπο που θα γίνει ο δημόσιος έλεγχος, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος. Εμείς προκρίνουμε κάτι κοντά στο σουηδικό μοντέλο, όταν η χώρα κρατικοποίησε τις τράπεζες, τις τροφοδότησε με κεφάλαια, τις εξυγίανε, τις κατέστησε κερδοφόρες και τις πούλησε σε ιδιώτες».
 
Στο μεταξύ, ο κατά τα άλλα, “αντισυστημικός” και “ενωτικός” ΣΥΡΙΖΑ, στην πρεμούρα του να κατακτήσει τα πρωτεία στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και στον υπό διαμόρφωση πόλο της «κεντροαριστεράς» προτείνει δια στόματος Αλ. Τσίπρα τον Γερ. Αρσένη για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού (ως υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Σημίτη ανέλαβε μιας ευρείας κλίμακας επίθεση στο μορφωτικό δικαίωμα), ενώ φλερτάρει με τη Λούκα Κατσέλη (ψήφισε το πρώτο μνημόνιο ενώ ήταν από τα πρωτοπόρα στελέχη στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής με το ΠΑΣΟΚ).
 
Είναι αφερέγγυοι, τυχοδιώκτες και ανεύθυνοι. Ο λαός να μην ανεχτεί να τον κοροϊδεύουν, να μη χάσει χρόνο σε ψεύτικες ελπίδες, να τους προσπεράσει. Πανίσχυρο ΚΚΕ για να κάνει βήματα η κοινωνική συμμαχία, που θα ανατρέψει το σάπιο και θα γεννήσει το πραγματικά καινούριο για το λαό, με τη λαϊκή διακυβέρνηση που του αξίζει και τον πλούτο που ο ίδιος παράγει στα δικά του χέρια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ