10.12.2012 9:37

Θα ανοίξει ολοκληρωμένα το κεφάλαιο «νησιωτικότητα»;

• ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

Τη νησιωτικότητα ως ευκαιρία επιχειρεί να προσεγγίσει το συνέδριο που διοργανώνει σήμερα στον Πειραιά η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Συνδέοντας την αναπτυξιακή της πρόταση για τα νησιά με την επόμενη προγραμματική περίοδο του Β’ ΕΣΠΑ η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιχειρεί να μεταγγίσει το σχεδιασμό της για τη νησιωτική πολιτική στους εκπροσώπους των νησιωτικών κοινωνιών, οι οποίοι έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στη συνεδριακή διαδικασία.
Ο Κ. Μουσουρούλης αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του Β’ ΕΣΠΑ συνολικά για το Υ.Ν.Α., καθώς εκτιμά ότι στο σύνολο τους έχουν επιπτώσεις στη νησιωτική στρατηγική.
Ταυτόχρονα πρόκειται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση το νόμο - πλαίσιο του Υ.Ν.Α. που αφορά την πλήρη αναδιάρθρωση των δομών του Υπουργείου και τη λιμενική στρατηγική, μέσα στον οποίο θεσπίζεται και η ρήτρα νησιωτικότητας. Μέσα από το συγκεκριμένο νόμο θα διαφανεί καθαρά και το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης για τις λιμενικές υποδομές της Χίου.
 
Στις τρεις βασικές θεματικές ενότητες γενικοί γραμματείς υπουργείων θα αναλύσουν τη στρατηγική τους για το νησιωτικό χώρο:
1.)    Στην ενότητα «Αναπτυξιακές Δράσεις - Ποιοτικά Νησιά» οι:
·          Γιάννης Γιαννούσης, γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης,
·          Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
·           Ιωάννης Πυργιώτης, γενικός γραμματέας Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού.
 
2.)    Στην ενότητα «Περιβάλλον και Πολιτισμός - Πράσινα Νησιά» οι:
·          Μάρω Ευαγγελίδου, γενική γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,
·          Λίνα Μενδώνη, γενική γραμματέας Πολιτισμού.
 
3.)    Στην ενότητα «Εργασία, Κοινωνία, Θεσμοί - Νησιά Ίσων Ευκαιριών» οι:
·          Άννα Δαλλαπόρτα, γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,
·          Ελένη Καραντζόλα, γενική γραμματέας Διά βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας,
·          Γιάννης Ιωαννίδης, γενικό γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών.
 
Δυνατότητα παρέμβασης θα δοθεί σε όλους τους εκπροσώπους φορέων που θα δώσουν το παρόν, για 2 ώρες στο τέλος του Συνεδρίου. Από τη Χίο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ