20.12.2012 16:48

"Τερατούργημα το Νομοσχέδιο για τη Ναυτιλία"

 
Σοβαρές αιχμές κατά του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη τον οποίο αποκαλεί «εφοπλιστόδουλο» αλλά και κατά της κυβέρνησης εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού αναφερόμενη στο υπό κατάθεση Νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση της ελληνικής ναυτιλίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, «με το νέο Νομοσχέδιο ικανοποιούνται οι πιο ακραίες επιλογές του μεγάλου κεφαλάιου και ιδιαίτερα του εφοπλιστικού».
Η ΠΕΝΕΝ υποστηρίζει ότι τόσο η κατάργηση της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και η αντικατάστασή της με Ατομική Σύμβαση, όσο και το Μητρώο Ενεργών Ναυτικών που προωθούνται, αποτελούν την ταφόπλακα σε μια σειρά από χρόνιες διεκδικήσεις όπως είναι οι Συμβάσεις και τα επιδόματα ανέργων.
Συνολικά η ΠΕΝΕΝ αντιτίθεται στις προωθούμενες ρυθμίσεις ζητώντας από τα μέλη της  Π.Ν.Ο. να ενσωματωθούν στις αντιδράσεις και από κοινού να επιχειρηθεί να ασκηθεί πίεση για την καταψήφιση του Νομοσχεδίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ