15.9.2015 17:19

Τέλος στον προεκλογικό χαρτοπόλεμο

ΧΩΡΙΣ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ

Με ευχάριστη  έκπληξη παρατηρούμε ότι η πόλη και τα χωριά είναι καθαρά ακόμη, δεν έχουν επιβαρυνθεί από την  αφισορύπανση που χαρακτήριζε παλιές  εκλογικές αναμετρήσεις. Το συμμάζεμα ή η αλλαγή φιλοσοφίας  άρχισε να εκδηλώνεται από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, αλλά η πρακτική «καθαρή Ελλάδα», φαίνεται ότι   παγιώνεται, τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα.

Τώρα που έχουμε μπει στην τελική ευθεία θα γίνει αφισοκόλληση, αλλά πολύ περιορισμένη, σε συγκεκριμένα σημεία και αμέσως μετά τις εκλογές τα κόμματα υποστηρίζουν  ότι θα καθαρίσουν τους χώρους τους. Εξαίρεση αποτελεί η Ν. Δημοκρατία που δεν θα ασχοληθεί με το «σπορ».

Μικρή εκστρατεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μικρή αφισοκόλληση στις ταμπέλες που έχει  ορίσει ο δήμος, δηλώνει η Α` Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Βάσω Μιχαλοπούλου.

«Αν εκ των πραγμάτων υποχρεωθούμε να βάλλουμε και αλλού θα τα καθαρίσουμε αμέσως μετά τις εκλογές».

Το κοινό αίσθημα

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ασχοληθεί με  την πρακτική της αφισοκόλλησης, γιατί όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου Πρόδρομος Μανωλάκης, δεν θέλει να προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα.

«Θα κάνουμε μόνο διανομή φυλλαδίων, αλλά και αυτή θα είναι περιορισμένη, μόνο στις εξορμήσεις μας».

Οικολογική συνείδηση

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Χίου Χριστόφορος Κριμιζής υποστηρίζει ότι συνειδητά θα βάλλουν ελάχιστες αφίσες.

«Έχουμε  οικολογική συνείδηση, θα κολλήσουμε μόνο 20 αφίσες και θα διανείμουμε  μια μικρή ποσότητα φυλλαδίων από τα περίπτερα του κόμματος».

Πόρτα- πόρτα

Οι  περιορισμένες   οικονομικές δυνατότητες  υποχρεώνουν το Κ.Κ.Ε. να κινηθεί με φειδώ, διευκρινίζει ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής  Χίου Γιώργος Αμπαζής.

«Έχουμε ρίξει το βάρος της προεκλογικής μας εκστρατείας στις επαφές σπίτι – σπίτι, έχουμε επισκεφθεί χιλιάδες οικογένειες  σε όλη τη Χίο».

Στοχευμένη

Ελάχιστες αφίσες θα αναρτήσει και η Λαϊκή Ενότητα. «Η  προεκλογική εκστρατεία μας είναι  στοχευμένη και σε αυτό το επίπεδο», επισημαίνει  ο υπεύθυνος του τομέα, Δημήτρης Λαβατσής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ