4.4.2015 14:04

Τέλος στα πολιτιστικά σωματεία- σφραγίδες

ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Φ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ

Τον πρώτο ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας για τον πολιτισμό και τις δράσεις που εσωκλείονται σε αυτόν παρουσίασε το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα της Π.Ε. Χίου η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Φωτεινή Θαλασσινού που βρέθηκε στη Χίο στο πλαίσιο σειράς επαφών με τους πολιτιστικούς φορείς του νησιού.

Αν και στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκαν λίγα σωματεία, αυτό δεν εμπόδισε την ίδια να αναπτύξει το επιχειρησιακό πρόγραμμα για τον πολιτισμό ζητώντας από τους παριστάμενους ενεργή συμμετοχή αλλά και κατάθεση προτάσεων που θα οδηγήσουν σε μία πλήρη γκάμα εκδηλώσεων όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Όπως εξήγησε το πρόγραμμα είναι βασισμένο σε πέντε συνολικά θεματικούς άξονες. Αυτοί είναι το Περιβάλλον το Απρίλιος, η Τέχνη τον Μάιο, η Γαστρονομία τον Ιούλιο, η Ύπαιθρος τον Οκτώβρη και η Παιδεία τον Νοέμβριο.

Σημαντικό βήμα προς την επιτυχία του προγράμματος, όπως είπε η κ. Θαλασσινού, είναι η θεώρηση των βιβλίων του κάθε σωματείου ώστε αφενός να ελέγχεται η πλήρης δραστηριότητα του κι αφετέρου να σταματήσει η χρηματοδότηση ανενεργών συλλόγων.

«Δεν γίνεται πια να χρηματοδοτούμε συλλόγους με 200 ή 300 ευρώ επειδή έκαναν ένα πανηγύρι το Καλοκαίρι»,εξήγησε η ίδια σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι προέχει η δημιουργία επικαιροποιημένου μητρώου πολιτιστικών συλλόγων καθώς και η συνεργασία μεταξύ τους, πρώτα σε τοπικό κι έπειτα σε περιφερειακό επίπεδο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ